Свинско със сметана и копър:
Приготвяне
15 мин.Готвене
45 мин.Общо
60 мин.Порции
2⬤ Свинско месо - 500 г
⬤ Кромид лук - 1 бр.
⬤ Бяло вино - 3/4 ч.ч.
⬤ Течна сметана - 1/2 ч.ч., 22 % масленост⬤ Олио
⬤ Черен пипер
⬤ Сол
⬤ Копър - пресен
⬤ Горчица - 1 ч.л., Дижонска
⬤ Бульона от задушаването на месото
Измиваме, осоляваме и нарязваме на дребни парчета месото. Поръсваме го с черен пипер. След което го запържваме първо на тиган за около 3 минути, а след това го задушаваме до омекване и докато изври водата, която е отделило на умерен огън, покрито с капак (ако е необходимо добавяме още малко вода при задушаването на месото). Щом е готово го поставяме в отделна посуда.
Задушаваме настъргания на ренде лук, в друг тиган със загрято олио на умерен котлон, около минута. Добавяме виното и малко от бульона в който се задушава месото и бъркаме. След около 5 минути добавяме и сметаната (на стайна температура). Бъркаме докато соса се сгъсти. Махаме тигана от котлона и добавяме горчицата и нарязания на ситно копър, като разбъркваме до хомогенна смес.
Преместваме задушеното месо в чиния и го заливаме със сметановия сос с копър.
Поднасяме ястието топло!
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар