Свинско със сметана и копър:

Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
                 Необходими продукти:


⬤ Свинско месо - 500 г

⬤ Кромид лук - 1 бр. 

⬤ Бяло вино - 3/4 ч.ч.

⬤ Течна сметана - 1/2 ч.ч., 22 % масленост 

⬤ Олио

⬤ Черен пипер

⬤ Сол

⬤ Копър - пресен

⬤ Горчица - 1 ч.л., Дижонска

⬤ Бульона от задушаването на месото



                                Начин на приготвяне:

Измиваме, осоляваме и нарязваме на дребни парчета месото. Поръсваме го с черен пипер. След което го запържваме първо на тиган за около 3 минути, а след това го задушаваме до омекване и докато изври водата, която е отделило на умерен огън, покрито с капак (ако е необходимо добавяме още малко вода при задушаването на месото). Щом е готово го поставяме в отделна посуда.

Задушаваме настъргания на ренде лук, в друг тиган със загрято олио на умерен котлон, около минута. Добавяме виното и малко от бульона в който се задушава месото и бъркаме. След около 5 минути добавяме и сметаната (на стайна температура). Бъркаме докато соса се сгъсти. Махаме тигана от котлона и добавяме горчицата и нарязания на ситно копър, като разбъркваме до хомогенна смес.

Преместваме задушеното месо в чиния и го заливаме със сметановия сос с копър.

Поднасяме ястието топло! 

Да ви е сладко! :-)






Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...