Моят пролетен пай


                                     

               "Наистина апетитен пролетен пай - ето Ви и рецептата!"

Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.

Порции
8

              

                           Необходими продукти:


  • брашно - 280 г., бяло (или колкото поеме до меко тесто)
  • брашно - 70 г., бадемово
  • кайсии - 400 г., може и череши, ягоди, малини
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 200 г., (или малко повече за който обича по - сладко)
  • ванилия - 1/3 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • нишесте - 1 с.л., ванилия
  • краве масло - 100 г., меко
  • пудра захар - за поръсване

         

   
Начин на приготвяне:


За да направим този пай, първо разбиваме яйцата с кафявата захар. Добавяме мекото масло към яйчената смес, както и пресетите брашна с бакпулвера и ванилията. Омесваме меко тесто.

Разделяме тестото на две равни половини, като едната половина тесто поставяме в купа и в камерата да стегне за 30-40 минути. Другата половина от тестото разстиламе, върху тава за пай (d=28 см), покрита с пергаментова хартия.

Поръсваме тестото с половината лъжица нишесте (който обича по-сладко, може да поръси и с 1-2 с.л., пудра захар или малко повече) и нареждаме кайсиите.

После поръсваме кайсиите с останалото нишесте. След като стегне втората половина от тестото я настъргваме с ренде равномерно върху кайсиите. Печем плодовия пай в предварително загрята фурна до 170 градуса, до готовност (45-60 минути).

Накрая се поръсва с пудра захар отгоре!

Да Ви е сладко! :-)







Няма коментари:

  Никулденски шаран с ориз и стафиди: Приготвяне 40 мин. Готвене 90 мин. Общо 130 мин. Порции 6                                             ...