Моят пролетен пай


                                     

               "Наистина апетитен пролетен пай - ето Ви и рецептата!"


               Приготвяне - 20 мин; Готвене 60 мин; Общо - 80 мин; Порции - 8 бр.


                           Необходими продукти:


  • брашно - 280 г, бяло (или колкото поеме до меко тесто)
  • ⏺брашно - 70 г ,бадемово
  • ⏺кайсии - 400 г може и череши, ягоди, малини
  • ⏺яйца - 2 бр.
  • ⏺кафява захар - 200 г (или малко повече за който обича по - сладко)
  • ⏺ванилия - 1/3 ч.л.
  • ⏺бакпулвер - 1 бр.
  • ⏺нишесте - 1 с.л. ванилия
  • ⏺краве масло - 100 г меко
  • ⏺пудра захар - за поръсване

         

   
Начин на приготвяне:


За да направим този пай, първо разбиваме яйцата с кафявата захар. Добавяме мекото масло към яйчената смес, както и пресетите брашна с бакпулвера и ванилията. Омесваме меко тесто.

Разделяме тестото на две равни половини, като едната половина тесто поставяме в купа и в камерата да стегне за 30-40 минути. Другата половина от тестото разстиламе, върху тава за пай (d=28 см), покрита с пергаментова хартия.

Поръсваме тестото с половината лъжица нишесте (който обича по-сладко, може да поръси и с 1-2 с.л., пудра захар или малко повече) и нареждаме кайсиите.

После поръсваме кайсиите с останалото нишесте. След като стегне втората половина от тестото я настъргваме с ренде равномерно върху кайсиите. Печем плодовия пай в предварително загрята фурна до 170 градуса, до готовност (45-60 минути).

Накрая се поръсва с пудра захар отгоре!

Да Ви е сладко! :-)







Няма коментари:

 Пилешка кавърма:                    Необходими продукти:       ⬤   Пилешко месо - 500 г        ⬤    Вода - 380 мл       ⬤   Доматен сок - ...