Свински карета с микс от сирена

 


        "Една кулинарна идея за печено свинско, която е идеален вариант да посрещнете гостите си за вечеря!"


        Приготвяне - 30 мин; Готвене- 120 мин; Общо - 150 мин; Порции - 3 бр.


                Необходими продукти:


  • свински карета - 700 г
  • ⏺бяло вино - 180 мл
  • ⏺зеленчуков бульон - 300 мл
  • ⏺подправка за скара
  • ⏺бял пипер
  • ⏺чесън на прах
  • ⏺сушен лук - 10 г
  • ⏺топено сирене - 2 кубчета, "Kiri"
  • ⏺пармезан - 20 г
  • ⏺топено сирене - 2 с.л., натурално
  • ⏺дижонска горчица - 1 с.л.
  • ⏺зехтин
  • ⏺масло - за овкусяване
  • ⏺царевично брашно - 1 с.л.
  • ⏺картофи - 5 бр.


                Начин на приготвяне:

За да сготвим тази гозба, първо измиваме месото и го накисваме за час в марината от бяло вино, чесън на прах, бял пипер и подправка за скара.

Следва да го поставим в тава, в плик за печене. После да залеем свинските карета със зеленчуковия бульон, както и да добавим сушения лук и зехтина.

Не слагаме сол заради соления зеленчуков бульон. Печем в предварително загрята фурна до 180 °C, на 160 °C за час-два (до готовност на месото), като включваме и картофите, увити цели (без да ги белим) във фолио, отстрани на тавата.

След като са готови каретата, правим от останалата марината сос от сирената в тиган, като добавяме също дижонската горчица и царевичното брашно (ако е необходимо, добавяме още бульон) при непрекъснато бъркане.

Овкусяваме с масло. Заливаме каретата със соса и поднасяме с гарнитура от печени картофи, намазани с масло и поръсени със сол.

Да Ви е сладко! :-)




Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...