Пилешки дюнери в марината от бяло вино и чеснов сос

 


      "Похапват Ви се вкусни, здравословни дюнери? Отговора е един - пригответе си ги сами в домашни условия и по Ваш вкус!".


        Необходими продукти:


 пилешко филе - 600 г
  • ⏺ бяло вино - 50 мл
  • ⏺ червен пипер
  • ⏺ черен пипер
  • ⏺ сол
  • ⏺ кисело мляко - 4 с.л.
  • ⏺ зехтин - 1 с.л.
  • ⏺ чесън- 1 скилидка
  • ⏺ картофи - 4 бр.
  • ⏺ домати
  • ⏺ краставици
  • ⏺ зеленчуци - по вкус
  • ⏺ тортила - 3 бр.

     
    Начин на приготвяне:

Картофките се белят, измиват, нарязват и пържат в тиган с олио, след което в същия тиган се запържва и нарязаното на малки парчета пилешко филе (предварително накиснато в бялото вино и поръсено с червен, черен пипер и сол).

Млечният сос приготвяме, като разбъркаме млякото и добавим към него зехтина и пресованата скилидка чесън .

Доматите се режат на малки кубчета, а красавицата се настъргва на ренде. Взима се тортила, която се потапя леко от едната страна в останалата в тигана мазнина при пърженето. Върху нея се редят картофки, месо, зеленчуци.

Накрая готовите дюнери се заливат с млечния, чеснов сос. Тортилата се навива на руло.

Да ви е вкусно!



Няма коментари:

 Пилешка кавърма:                    Необходими продукти:       ⬤   Пилешко месо - 500 г        ⬤    Вода - 380 мл       ⬤   Доматен сок - ...