Дърпано свинско по американски





      

  "Това свинско печено наистина се топи в устата и е много, много вкусно!  Препоръчвам Ви го горещо."


     Приготвяне - 60 мин; Готвене - 150 мин; Общо - 210; Порции - 3 бр



                      Необходими продукти:


свинско месо - 800 г

⏺соев сос - 20 мл

  • ⏺пушен червен пипер - 1 с.л.
  • ⏺бял пипер
  • ⏺кафява захар - 1 с.л.
  • ⏺зехтин - 1 с.л.
  • ⏺кимион
  • ⏺сол
  • ⏺чесън - на прах
  • ⏺сайдер - 1 ч.ч. средна, ябълков

  • ГАРНИТУРА

  • ⏺картофи - 5 средни
  • ⏺броколи
  • ⏺масло - 30 г
  • ⏺сол



                       Начин на приготвяне:


Накисваме свинското месо в марината, направена чрез смесване на соевия сос със зехтина и подправките, в купа.

Месото седи така около 1 час (може и за едно денонощие в хладилник, като задължително покриваме купата със стреч фолио). След което преместваме месото в плик за печене и го заливаме с чашата сайдер.

Печем в предварително загрята фурна до 150 °C, за около 3 часа или до готовност на месото.

Следва да извадим свинското в чиния и да го накъсаме, като заливаме вече дърпаното свинско с останалата марината.

Картофите изпичаме цели в малка фурничка. Печените картофи нарязваме и подправяме с масло и сол, без да ги белим.

Броколите задушаваме на пара и подправяме с масло, сол и чесън на прах.

Да Ви е сладко! :-)







   





Няма коментари:

 Пилешка кавърма:                    Необходими продукти:       ⬤   Пилешко месо - 500 г        ⬤    Вода - 380 мл       ⬤   Доматен сок - ...