"Това свинско печено наистина се топи в устата и е много, много вкусно! Препоръчвам Ви го горещо."
Приготвяне - 60 мин; Готвене - 150 мин; Общо - 210; Порции - 3 бр
Необходими продукти:
⏺свинско месо - 800 г
⏺соев сос - 20 мл
- ⏺пушен червен пипер - 1 с.л.
- ⏺бял пипер
- ⏺кафява захар - 1 с.л.
- ⏺зехтин - 1 с.л.
- ⏺кимион
- ⏺сол
- ⏺чесън - на прах
- ⏺сайдер - 1 ч.ч. средна, ябълков
- ГАРНИТУРА
- ⏺картофи - 5 средни
- ⏺броколи
- ⏺масло - 30 г
- ⏺сол
Начин на приготвяне:
Накисваме свинското месо в марината, направена чрез смесване на соевия сос със зехтина и подправките, в купа.
Месото седи така около 1 час (може и за едно денонощие в хладилник, като задължително покриваме купата със стреч фолио). След което преместваме месото в плик за печене и го заливаме с чашата сайдер.
Печем в предварително загрята фурна до 150 °C, за около 3 часа или до готовност на месото.
Следва да извадим свинското в чиния и да го накъсаме, като заливаме вече дърпаното свинско с останалата марината.
Картофите изпичаме цели в малка фурничка. Печените картофи нарязваме и подправяме с масло и сол, без да ги белим.
Броколите задушаваме на пара и подправяме с масло, сол и чесън на прах.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар