Камембер с мащерка в еър фрайър


 "Пренасям Ви за миг във Франция! А изстудихте ли чаша                                 ароматно, бяло вино?"



                 Необходими продукти:

    
    • камамбер - 125 г
    • чесън - скилидка
    • черен пипер
    • мащерка
    • розмарин
    • зехтин - 1 ч.л.
    • мед - 2 ч.л.
    • бадеми - печени
    • тортила - 1 бр.


                Начин на приготвяне:

Изваждаме френското сирене от опаковката. Поставяме го в алуминиево фолио (за да не се разтече при печенето).

Правим напречно и надлъжно, леки разрези по повърхността му с нож. Смесваме зехтина, пресованата скилидка чесън, розмарина, мащерката и черния пипер.

Разбъркваме до хомогенна смес и пълним с нея разрезите, които направихме в сиренето.

Загряваме еър фрайъра на 200 °C. Завиваме сиренето във фолиото и го поставяме в еър фрайъра.

След петата минута заливаме камембера с едната чаена лъжичка мед, покриваме отново с фолиото и запичаме за още 5-10 минути при непрекъснато наблюдение, за да се карамелизира.

Накрая заливаме готовото сирене с втората лъжичка мед и поръсваме с парченца печени бадеми.

Поднасяме топло с нарязана на парчета и препечена тортила. След като изстине малко, може да се махне фолиото (докато е горещо, може да се разтече при отделянето от фолиото).

Да Ви е сладко с този Камамбер с мащерка в еър фрайър!


                




    

Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...