Палачинка Кайзершмарн с фурми
- яйца - 1 бр.
- брашно - 1/4 ч.ч.
- прясно мляко - 1/4 ч.ч.
- захар - 1 с.л., кафява
- масло - 2 с.л. краве
- ванилия - есенция
- ром - есенция
- фурми - 3 бр.
- сол - щипка
Получената смес добавяме внимателно към разбития белтък, размесвайки с шпатула до хомогенност. Накрая включваме и обелените и нарязани на дребни парчета фурми.
Изсипваме сместа за палачинката Кайзершмарн в предварително загрят на средна степен тиган, в който сме разтопили и маслото.
Покриваме с капак и наблюдаваме непрекъснато процеса на приготвяне, за да не загори палачинката.
Обръщаме запържената от едната страна палачинка с помощта на капака.
Накъсваме на парчета, докато е още в тигана.
Поднасяме палачинката Кайзершмарн с фурми топла с пудра захар и шоколадов топинг. Може да добавите и топка сладолед през летните месеци!
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар