Палачинка Кайзершмарн с фурми



    
    "По традиция се сервира с Австрийски сливов мус."


 
    Необходими продукти:

    • яйца - 1 бр.
    • брашно - 1/4 ч.ч.
    • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
    • захар - 1 с.л., кафява
    • масло - 2 с.л. краве
    • ванилия - есенция
    • ром - есенция
    • фурми - 3 бр.
    • сол - щипка

    Начин на приготвяне:

Първо отделяме белтъка от жълтъка. Разбиваме белтъка със захарта в суха купа, като за целувчен крем. Смесваме жълтъка, прясното мляко, брашното, солта, есенцията ром и ванилия, като разбъркваме до хомогенна смес.

Получената смес добавяме внимателно към разбития белтък, размесвайки с шпатула до хомогенност. Накрая включваме и обелените и нарязани на дребни парчета фурми.

Изсипваме сместа за палачинката Кайзершмарн в предварително загрят на средна степен тиган, в който сме разтопили и маслото.

Покриваме с капак и наблюдаваме непрекъснато процеса на приготвяне, за да не загори палачинката.

Обръщаме запържената от едната страна палачинка с помощта на капака.

Накъсваме на парчета, докато е още в тигана.

Поднасяме палачинката Кайзершмарн с фурми топла с пудра захар и шоколадов топинг. Може да добавите и топка сладолед през летните месеци!

Да Ви е сладко!








Няма коментари:

  Никулденски шаран с ориз и стафиди: Приготвяне 40 мин. Готвене 90 мин. Общо 130 мин. Порции 6                                             ...