Свинско бон филе с пюре от картофи
- свинско бон филе - 1.5 кг
- чубрица
- мащерка
- черен пипер
- чесън - на прах
- сол
- зехтин
ЗА ПЮРЕТО ОТ КАРТОФИ
- картофи - 5 бр. средни
- прясно мляко - 100 мл, без глутен
- масло
- сол
Измиваме свинското бон филе добре и го осоляваме. Изливаме зехтина в купа и добавяме към него подправките, за да направим маринатата.
Овалваме месото в марината и го поставяме в подходяща посуда в хладилник.
Така престоява час-два. След което го увиваме в алуминиево фолио и го поставяме в еър фрайъра на 200 градуса за около час при непрекъснато наблюдение (всеки еър фрайър пече различно).
На тридесетата минута обръщаме месото, а 5 минути преди изтичане на времето го развиваме, за да хване златиста коричка.
Пюрето от картофи приготвяме, като сваряваме картофите. Добавяме към тях млякото, солта и маслото.
Намачкваме с подходящ прибор. Нарязваме свинското от еър фрайър на парчета и го поднасяме с топлото пюре.
По желание от останалата марината след печенето приготвяме сос за месо, като добавяме малко брашно и масло до получаване на желаната гъстота на соса.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар