Свинско бон филе с пюре от картофи

    

      "С подходящ сос е още по-неустоима комбинация!"

            Необходими продукти:

    • свинско бон филе - 1.5 кг
    • чубрица
    • мащерка
    • черен пипер
    • чесън - на прах
    • сол
    • зехтин
  • ЗА ПЮРЕТО ОТ КАРТОФИ
    • картофи - 5 бр. средни
    • прясно мляко - 100 мл, без глутен
    • масло
    • сол

            Начин на приготвяне:

Измиваме свинското бон филе добре и го осоляваме. Изливаме зехтина в купа и добавяме към него подправките, за да направим маринатата.

Овалваме месото в марината и го поставяме в подходяща посуда в хладилник.

Така престоява час-два. След което го увиваме в алуминиево фолио и го поставяме в еър фрайъра на 200 градуса за около час при непрекъснато наблюдение (всеки еър фрайър пече различно).

На тридесетата минута обръщаме месото, а 5 минути преди изтичане на времето го развиваме, за да хване златиста коричка.

Пюрето от картофи приготвяме, като сваряваме картофите. Добавяме към тях млякото, солта и маслото.

Намачкваме с подходящ прибор. Нарязваме свинското от еър фрайър на парчета и го поднасяме с топлото пюре.

По желание от останалата марината след печенето приготвяме сос за месо, като добавяме малко брашно и масло до получаване на желаната гъстота на соса. 

Да Ви е сладко!









Няма коментари:

  Никулденски шаран с ориз и стафиди: Приготвяне 40 мин. Готвене 90 мин. Общо 130 мин. Порции 6                                             ...