Свински врат с гъби изпечен в плик


 

        "Една също много добра рецепта, по която си струва да приготвите свинското си месо!"


       Приготвяне - 60 мин, Готвене - 120 мин; Общо - 180 мин, Порции - 4


                        Необходими продукти:


  • свински врат - 800 г, с кост
  • ⏺гъби - 100 г, мариновани печурки
  • ⏺червено вино - 50 мл
  • ⏺праз - 1/2 стрък
  • ⏺зеленчуков бульон - 250 мл, "Maggi"
  • ⏺майорана
  • ⏺бял пипер
  • ⏺зехтин - 2 с.л.
  • ⏺крема сирене - 2 с.л., "Олимпус"
  • ⏺царевично брашно - 1 с.л.


                        Начин на приготвяне:

За приготвянето на тази рецепта първо измиваме с вода свинския врат, а след това го натриваме с белия пипер и поръсваме с майорана. Заливаме го с червеното вино и го оставяме така за час на стайна температура.

След което го преместваме в плик за печене и поставяме плика с маринованото месо в тава. Слагаме върху месото печурките (хубаво е да намерите пресни), нарязания праз, зехтина и заливаме накрая със зеленчуковия бульон. Не слагаме сол, защото зеленчуковия бульон е солен.

Печем свинското в запечатан плик, в предварително загрята до 180 градуса фурна на 160 градуса, за един-два часа (до готовност на месото).

После изливаме останалата марината в тиган, добавяме крема сиренето и брашното, като правим сос при непрекъснато бъркане.

Заливаме изпеченото свинско месо със соса и го сервираме топло с гарнитура от пюре от картофи и салата по избор.

Да ви е сладко! :-)

Няма коментари:

 Пилешка кавърма:                    Необходими продукти:       ⬤   Пилешко месо - 500 г        ⬤    Вода - 380 мл       ⬤   Доматен сок - ...