"Една също много добра рецепта, по която си струва да приготвите свинското си месо!"
Приготвяне - 60 мин, Готвене - 120 мин; Общо - 180 мин, Порции - 4
Необходими продукти:
- ⏺свински врат - 800 г, с кост
- ⏺гъби - 100 г, мариновани печурки
- ⏺червено вино - 50 мл
- ⏺праз - 1/2 стрък
- ⏺зеленчуков бульон - 250 мл, "Maggi"
- ⏺майорана
- ⏺бял пипер
- ⏺зехтин - 2 с.л.
- ⏺крема сирене - 2 с.л., "Олимпус"
- ⏺царевично брашно - 1 с.л.
За приготвянето на тази рецепта първо измиваме с вода свинския врат, а след това го натриваме с белия пипер и поръсваме с майорана. Заливаме го с червеното вино и го оставяме така за час на стайна температура.
След което го преместваме в плик за печене и поставяме плика с маринованото месо в тава. Слагаме върху месото печурките (хубаво е да намерите пресни), нарязания праз, зехтина и заливаме накрая със зеленчуковия бульон. Не слагаме сол, защото зеленчуковия бульон е солен.
Печем свинското в запечатан плик, в предварително загрята до 180 градуса фурна на 160 градуса, за един-два часа (до готовност на месото).
После изливаме останалата марината в тиган, добавяме крема сиренето и брашното, като правим сос при непрекъснато бъркане.
Заливаме изпеченото свинско месо със соса и го сервираме топло с гарнитура от пюре от картофи и салата по избор.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар