"Рецепта за едни от най-вкусните дюнери, на които съм попадала до момента. Сигурна съм, че ще Ви стане любима и ще готвите по нея многократно!"
Необходими продукти:
⏺Пуешки бутчета - 700 г
⏺Кисело мляко - 4 с.л.
⏺Зехтин - 3 с.л.
⏺Риган
⏺Джинджифил - 1 щ.
⏺Кетчуп - 1 ч. л., или доматена паста
⏺Червен винен оцет - 1 ч. л.
⏺Чесън на прах
⏺Сокът от половин лимон
⏺Пушен червен пипер
⏺Бял пипер
⏺Сумак
⏺Каперси (кисели краставички)
⏺Тортили - 2 бр
⏺Чеснов сос
⏺Пържени картофи
⏺Чери домати
⏺Сол
⏺Олио
Начин на приготвяне:
Първо измиваме, обезкостяваме и почистваме от кожите пуешките бутчета. Нарязваме ги на малки парчета и ги осоляваме.
Поставяме ги в купа заедно с киселото мляко, зехтина, сока от лимон, кетчупа, оцета и подправките. Разбъркваме добре и оставяме купата с месото в маринатата, да престои в хладилник за няколко часа.
След което нанизваме парчетата пуешко месо на шишчета, които изпичаме на грил тиган намазан с олио.
Завиваме в случая два дюнера от тортилите (които преди да напълним, потапяме леко от едната страна в останалата след печенето мазнина, в грил тигана). Пълним ги комбинирайки в тях парчета печено пуешко месо, пържени картофи, каперси, чери домати и чеснов сос (може да включим зеле, маруля или айсберг).
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар