Моят класически "Шиш Таук"


     

                        "Рецепта за едни от най-вкусните дюнери, на които съм попадала до момента. Сигурна съм, че ще Ви стане любима и ще готвите по нея многократно!"


                            Необходими продукти:


Пуешки бутчета - 700 г

Кисело мляко - 4 с.л.

⏺Зехтин - 3 с.л.

⏺Риган

⏺Джинджифил - 1 щ. 

⏺Кетчуп - 1 ч. л., или доматена паста

⏺Червен оцет - 1 ч. л. 

⏺Чесън на прах

⏺Сокът от половин лимон

⏺Пушен червен пипер

⏺Бял пипер

⏺Сумак

⏺Каперси (кисели краставички) 

⏺Тортили - 2 бр

⏺Чеснов сос

⏺Пържени картофи

⏺Чери домати

⏺Сол

⏺Олио







                                Начин на приготвяне:

Първо измиваме, обезкостяваме и почистваме от кожите пуешките бутчета. Нарязваме ги на малки парчета и ги осоляваме. 

Поставяме ги в купа заедно с киселото мляко, зехтина, сока от лимон, кетчупа, оцета и подправките. Разбъркваме добре и оставяме купата с месото в маринатата, да престои в хладилник за няколко часа. 

След което нанизваме парчетата пуешко месо на шишчета, които изпичаме на грил тиган намазан с олио. 

Завиваме в случая два дюнера от тортилите (които преди да напълним, потапяме леко от едната страна в останалата след печенето мазнина, в грил тигана). Пълним ги комбинирайки в тях парчета печено пуешко месо, пържени картофи, каперси, чери домати и чеснов сос (може да включим зеле, маруля или айсберг). 

Да Ви е сладко! 





Няма коментари:

 Пилешка кавърма:                    Необходими продукти:       ⬤   Пилешко месо - 500 г        ⬤    Вода - 380 мл       ⬤   Доматен сок - ...