Канелони с кетчуп и доматено пюре:


Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3


                                    Необходими продукти:

⬤ канелони - 12 бр.
⬤ кайма - 300 г, смес
⬤ яйце - 1 бр.
⬤ лук - 1 бр, кромид
⬤ галета - 15 г
⬤ кимион
⬤ чубрица
⬤ бял пипер
⬤ червен пипер
⬤ сол
⬤ кашкавал - 150 г
⬤ босилек - пресен

ЗА СОСА

⬤ доматено пюре - 100 мл
⬤ кетчуп - 100 мл, Heinz
⬤ вода
⬤ бял пипер
⬤ олио
⬤ зехтин
⬤ сол


    
                                  Начин на приготвяне:

Първо в купа омесваме каймата с подправките, настъргания на ренде кромид лук, галетата и яйцето.

Оставяме купата, покрита с капак, да престои в хладилника поне час.

След което пълним канелоните с овкусената кайма. Нареждаме ги в йенски съд (с капак). Отгоре ги заливаме със смесените с вода кетчуп, доматено пюре, олио, зехтин, бял пипер и сол.

Канелоните трябва да са покрити със соса.

Поставяме посудата с канелоните, в предварително загрята фурна на 190 °C, покрита с капак.

След 40 минути махаме капака и поръсваме канелоните, с настърган на ренде кашкавал.

Запичаме до златист загар и сгъстяване на соса за канелони.

Накрая поръсваме с нарязан пресен босилек и поднасяме топли.

Да Ви е сладко! :-)



 

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...