Коледни кокосови бисквити:
Взимаме купа и разбиваме яйцето в нея. После добавяме меда, кафявата захар, олиото и разбъркваме добре. Включваме постепенно брашната, в които сме поставили содата, бакпулвера, канелата, джинджифила, ванилията и солта.
Омесваме меко тесто, което поставяме в хладилника, покрито с прозрачно фолио, в купата - поне за два часа.
След което с точилка разточваме тесто, дебело около 4 мм, като предварително сме набрашнили плота, върху който точим тестото.
С формички изрязваме коледни следки. Сладките нареждаме върху хартия за печене в тава.
Печем празничните сладки в предварително загрята на 160 °C фурна за около 10 минути при непрекъснато наблюдение.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар