Коледни кокосови бисквити:



Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

                                   Необходими продукти:

 бадемово брашно - 200 г
⬤  кокосово брашно - 100 г (или до меко тесто)
⬤  мед - 120 г, манов
⬤  кафява захар - 100 г
⬤  олио - 80 мл
⬤  яйце - 1 бр
⬤  канела
  джинджифил
⬤  ванилия - 1 пакетче (10 г)
⬤  бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
⬤  сода за хляб - 1/2 ч.л.
⬤  сол - щипка


                                Начин на приготвяне:

Взимаме купа и разбиваме яйцето в нея. После добавяме меда, кафявата захар, олиото и разбъркваме добре. Включваме постепенно брашната, в които сме поставили содата, бакпулвера, канелата, джинджифила, ванилията и солта.

Омесваме меко тесто, което поставяме в хладилника, покрито с прозрачно фолио, в купата - поне за два часа.

След което с точилка разточваме тесто, дебело около 4 мм, като предварително сме набрашнили плота, върху който точим тестото.

С формички изрязваме коледни следки. Сладките нареждаме върху хартия за печене в тава.

Печем празничните сладки в предварително загрята на 160 °C фурна за около 10 минути при непрекъснато наблюдение.

Да Ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...