"Безглутенов вариант на торта с трохи, която обичам да приготвям във всякакви варианти!"
Приготвяне - 15 мин; Готвене - 40 мин; Общо: 55 мин; Порции - 8 бр.
Необходими продукти:
- ЗА КРЕМА
- ⏺маскарпоне - 500 г
- ⏺банани - 200 г
- ⏺кафява захар - 200 г
- ⏺нишесте - 4 с.л., ванилия
- ⏺яйца - 3 бр
- ЗА ТРОХИТЕ
- ⏺кокосово брашно - 250 г
- ⏺масло - 100 г, меко
- ⏺кафява захар - 100 г
За да приготвим тази безглутенова торта, първо разбиваме яйцата с кафявата захар в подходяща купа. Нишестето разтваряме в малко вода, за да не стане на бучки и го включваме в яйчената смес.
Бананите пасираме в чопър на каша и добавяме и тях към по-горе споменатите съставки. Накрая слагаме и маскарпонето.
Преместваме всичко в тенджера на слаб огън и бъркаме с дървена шпатула докато кремът се сгъсти и стане на гладка, гъста каша (ако маскарпонето не се разтвори, пасираме сместа за крема преди цялата процедура. Всичко зависи от вида му!).
След като крема е готов, го оставяме да изстива настрана. През това време изпичаме трохите в тиган покрит с пергаментова хартия.
Смесваме съставките за трохите, като ги намачкваме с ръка и печем на порции. Щом са готови оставяме настрана да изстиват и те.
Накрая сглобяваме тортата, като във форма за торта, чието дъно покриваме с пергаментова хартия (в случая диаметър 20 см), редим ред трохи, ред крем, ред трохи, ред крем и завършваме с ред трохи.
Покриваме плодовата торта с фолио и оставяме да престои за една нощ в хладилник за да стегне. Украсата е по желание.
Да Ви е сладко!.
Донякъде по идея на "Cooks And Bakes"
Няма коментари:
Публикуване на коментар