Плодова торта с маскарпоне

 


                "Една класическа торта с трохи, която обичам да приготвям във всякакви варианти!"

              

                Приготвяне: 60 мин; Готвене: 30 мин; Всичко: 90 мин; Порции:  8 бр.


              Необходими продукти:


  • маскарпоне - 500 г, "Lovilio"
  • ⏺круши - 230 г
  • ⏺нишесте - 5 с.л., ванилия
  • ⏺кафява захар - 200 г
  • ⏺яйца - 3 бр
  • ЗА ТРОХИТЕ
  • ⏺бяло брашно - 250 г
  • ⏺кафява захар - 100 г
  • ⏺масло - 100 г, меко

            
              Начин на приготвяне:


За приготвянето на тази плодова торта, първо разбиваме яйцата в купа заедно с кафявата захар. Добавяме нишестето, което предварително сме размили в малко вода за да не става на бучки.

Крушите пасираме в чопър на каша и включваме и тях в яйчената смес. Следва маскарпонето (Ако не се разтвори добре, пасирайте сместа с пасатор. Това зависи от вида на маскарпонето).

Разбъркваме хубаво сместа и я прехвърляме в тенджера, като бъркаме непрекъснато на слаб огън до сгъстяване. После отстраняваме тенджерата от котлона.

За трохите смесваме брашното с мекото маслото и захарта. Печем ги в тиган върху пергаментова хартия на слаб котлон. Бъркаме непрекъснато с дървена бъркалка до златист цвят. Оставяме да изстинат.

После във форма за печене (диаметър, 20 см) редим ред крем, ред трохи, ред крем, ред трохи.

Покриваме любимата плодова торта с фолио и я преместваме в хладилника за една нощ.

Да Ви е сладко!





Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...