"Една класическа торта с трохи, която обичам да приготвям във всякакви варианти!"
Приготвяне: 60 мин; Готвене: 30 мин; Всичко: 90 мин; Порции: 8 бр.
Необходими продукти:
- ⏺маскарпоне - 500 г, "Lovilio"
- ⏺круши - 230 г
- ⏺нишесте - 5 с.л., ванилия
- ⏺кафява захар - 200 г
- ⏺яйца - 3 бр
- ЗА ТРОХИТЕ
- ⏺бяло брашно - 250 г
- ⏺кафява захар - 100 г
- ⏺масло - 100 г, меко
За приготвянето на тази плодова торта, първо разбиваме яйцата в купа заедно с кафявата захар. Добавяме нишестето, което предварително сме размили в малко вода за да не става на бучки.
Крушите пасираме в чопър на каша и включваме и тях в яйчената смес. Следва маскарпонето (Ако не се разтвори добре, пасирайте сместа с пасатор. Това зависи от вида на маскарпонето).
Разбъркваме хубаво сместа и я прехвърляме в тенджера, като бъркаме непрекъснато на слаб огън до сгъстяване. После отстраняваме тенджерата от котлона.
За трохите смесваме брашното с мекото маслото и захарта. Печем ги в тиган върху пергаментова хартия на слаб котлон. Бъркаме непрекъснато с дървена бъркалка до златист цвят. Оставяме да изстинат.
После във форма за печене (диаметър, 20 см) редим ред крем, ред трохи, ред крем, ред трохи.
Покриваме любимата плодова торта с фолио и я преместваме в хладилника за една нощ.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар