"Обичате ли бургери с пържени картофки? Повярвайте ми домашно приготвени са най-вкусни! Струва си времето, което ще отделите." :-)
Необходими продукти:
- ⏺ питки за бургер - 2 бр., домашни или готови
- ⏺ телешки бургер - 2 бр., 300 г
- ⏺ чедър - 2 листа, "President"
- ⏺ маруля - 2 листа
- ⏺ кетчуп - 70 г
- ⏺ сос барбекю - 2 с.л.
- ⏺ зехтин - 20 мл
- ⏺ червен лук - 1 бр
- ⏺ кафява захар - 1 с.л.
- ⏺ босилек
- ⏺ песто - 2 ч.л., "Siciliana" с босилек и чесън
- ⏺ горчица - 1 ч.л.
- ⏺ домати - 1 бр.
- ⏺ чеснов сос
- ⏺ олио
Първо изпичаме телешките бургери, върху подходяща тава във фурничка заедно с нарязания на шайби и поръсен с кафява захар червен лук, като ги заливаме отгоре с малко олио.
Щом се изпекат добре, поставяме върху всеки телешки бургер по лист чедър, за да се разтопи леко. Приготвяме сос кетчуп и барбекю, като смесваме кетчупа, соса барбекю, зехтина и босилека в касерола на слаба степен на котлона и бъркаме, докато заври.
Разрязваме на две питките, надлъжно през средата, като обръщаме всяка със средата надолу в тавата, където сме запекли бургерите. Запичаме ги леко във фурничката. Нарязваме домата на шайби.
Следва да намажем долната половина на всяка питка за бургер (която е попила, преди това от мазнината на бургера в тавата) с песто и горчица.
Поставяме лист маруля, а върху него телешкия бургер с чедъра. Следва да се наредят карамелизирания лук и шайбите домати.
Заливаме с чеснов сос и сос кетчуп и барбекю.
Накрая поставяме горната половина на питките и закрепяме всеки телешки бургер с дървен шиш.
Поднасяме готовия телешки бургер с гарнитура от пържени картофи!
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар