Телешки бургер с домашни питки

 


        "Обичате ли бургери с пържени картофки? Повярвайте ми домашно приготвени са най-вкусни! Струва си времето, което ще отделите." :-)


                Необходими продукти:


  • ⏺ питки за бургер - 2 бр., домашни или готови
  • ⏺ телешки бургер - 2 бр., 300 г
  •  чедър - 2 листа, "President"
  • ⏺ маруля - 2 листа
  • ⏺ кетчуп - 70 г
  • ⏺ сос барбекю - 2 с.л.
  • ⏺ зехтин - 20 мл
  • ⏺ червен лук - 1 бр
  • ⏺ кафява захар - 1 с.л.
  • ⏺ босилек
  • ⏺ песто - 2 ч.л., "Siciliana" с босилек и чесън
  • ⏺ горчица - 1 ч.л.
  • ⏺ домати - 1 бр.
  • ⏺ чеснов сос
  • ⏺ олио





              Начин на приготвяне:

Първо изпичаме телешките бургери, върху подходяща тава във фурничка заедно с нарязания на шайби и поръсен с кафява захар червен лук, като ги заливаме отгоре с малко олио.

Щом се изпекат добре, поставяме върху всеки телешки бургер по лист чедър, за да се разтопи леко.  Приготвяме сос кетчуп и барбекю, като смесваме кетчупа, соса барбекю, зехтина и босилека в касерола на слаба степен на котлона и бъркаме, докато заври.

Разрязваме на две питките, надлъжно през средата, като обръщаме всяка със средата надолу в тавата, където сме запекли бургерите. Запичаме ги леко във фурничката. Нарязваме  домата  на шайби.

Следва да намажем долната половина на всяка питка за бургер (която е попила, преди това от мазнината на бургера в тавата) с песто и горчица.

Поставяме лист маруля, а върху него телешкия бургер с чедъра. Следва да се наредят карамелизирания лук и шайбите домати.

Заливаме с чеснов сос и сос кетчуп и барбекю.

Накрая поставяме горната половина на питките и закрепяме всеки телешки бургер с дървен шиш.

Поднасяме готовия телешки бургер с гарнитура от пържени картофи!

Да Ви е сладко!

Няма коментари:

 Пилешка кавърма:                    Необходими продукти:       ⬤   Пилешко месо - 500 г        ⬤    Вода - 380 мл       ⬤   Доматен сок - ...