"Нека заедно с приготвянето на тези вкусни фахитас с пиле и зеленчуци се пренесем за миг в Мексико, и си ги хапнем например за обяд!"
Необходими продукти:
- ⏺ пилешко филе - 300 г
- ⏺ чедър - 2 листа
- ⏺ чушка - 1 бр., червена
- ⏺ чушка - 2 бр., "Сиврия"
- ⏺ лимони - 1/2 бр.
- ⏺ лук- 1 бр., кромид
- ⏺ кимион
- ⏺ бял пипер
- ⏺ червен пипер
- ⏺ сол
- ⏺ кориандър
- ⏺ риган
- ⏺ чесън на прах
- ⏺ лют пипер
- ⏺ зехтин
- ⏺ тортили - 2 бр.
След което измиваме и нарязваме на ленти и чушките, а лука - на полумесеци.
Мариноваме пилешкото филето с подправките, зехтина и сока от лимон (препоръчително е да престои в тази марината, в хладилник поне за час).
Добавяме нарязаните чушки и лук, към маринованото месо и запичаме във фурната в тава, покрита с пергаментова хартия на 180 °C с малко вода, докато омекнат зеленчуците, при непрекъснато наблюдение.
Накрая добавяме чедъра, разбъркваме с дървена шпатула и разпределяме пилето със зеленчуците и сиренето чедър, върху 2 тортили (които предварително можем да потопим от едната страна в мазнината от тавата, в която сме запекли месото), като завиваме всяка на руло.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар