Фахитас с пиле, чедър и зеленчуци


 


    "Нека заедно с приготвянето на тези вкусни фахитас с пиле и зеленчуци се пренесем за миг в Мексико, и си ги хапнем например за обяд!"

      Необходими продукти:

  • пилешко филе - 300 г
  • ⏺ чедър - 2 листа
  • ⏺ чушка - 1 бр., червена
  • ⏺ чушка - 2 бр., "Сиврия"
  • ⏺ лимони - 1/2 бр.
  • ⏺ лук- 1 бр., кромид
  • ⏺ кимион
  • ⏺ бял пипер
  • ⏺ червен пипер
  • ⏺ сол
  • ⏺ кориандър
  • ⏺ риган
  • ⏺ чесън на прах
  • ⏺ лют пипер
  • ⏺ зехтин
  • ⏺ тортили - 2 бр.


     Начин на приготвяне:


Най-напред измиваме, осоляваме и нарязваме пилешкото филе на ленти, които поставяме в подходящ съд.

След което измиваме и нарязваме на ленти и чушките, а лука - на полумесеци.

Мариноваме пилешкото филето с подправките, зехтина и сока от лимон (препоръчително е да престои в тази марината, в хладилник поне за час).

Добавяме нарязаните чушки и лук, към маринованото месо и запичаме във фурната в тава, покрита с пергаментова хартия на 180 °C с малко вода, докато омекнат зеленчуците, при непрекъснато наблюдение.

Накрая добавяме чедъра, разбъркваме с дървена шпатула и разпределяме пилето със зеленчуците и сиренето чедър, върху 2 тортили (които предварително можем да потопим от едната страна в мазнината от тавата, в която сме запекли месото), като завиваме всяка на руло.

Да Ви е сладко! :-)













Няма коментари:

 Пилешка кавърма:                    Необходими продукти:       ⬤   Пилешко месо - 500 г        ⬤    Вода - 380 мл       ⬤   Доматен сок - ...