Пухкави, американски палачинки с два вида брашно


             

     "Който не успее да си приготви и хапне от вкусните, пухкави, мини палачинки през делничните дни, непременно трябва да си ги приготви през почивните дни!" :-)


       Приготвяне: 20 мин; Готвене: 20 мин; Общо: 40 мин; Порции: 2 бр.


                          Необходими продукти:   


  • яйца - 2 бр.
  • ⏺оризово брашно - 3 с.л.
  • ⏺царевично нишесте - 3 с.л. (царевично брашно)
  • ⏺кафява захар - 1 с.л.
  • ⏺сода бикарбонат - 1 щ.
  • ⏺сладко от боровинки
  • ⏺сол - 1 щ.
  • ⏺олио - за пържене
  • ⏺масло - за намазване



                            Начин на приготвяне:

Първо отделяме жълтъците от белтъците.

В купа разбиваме жълтъците с част от пресятото брашно до гладка каша.

В отделен, задължително сух съд, разбиваме белтъците (като за целувчен крем), заедно с кафявата захар.

Разбитите на сняг белтъци, добавяме към разбитите преди това жълтъци с част от брашното. Накрая при непрекъснато разбъркване с дървена шпатула, добавяме останалото брашно с щипката сода бикарбонат и сол. Бъркаме до хомогенност.

Веднага пържим американските палачинки, докато е още пухкава сместа на умерено загрят котлон, в нагорещено олио в тиган.

Готовите палачинки мажем отгоре с малко масло.

Поднасяме със сладко от боровинки, а по желание поръсваме и с пудра захар.

Да Ви е сладко!




                                          

Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...