Дърпано свинско с барбекю сос


"Вкусна гозба, от която можете да си приготвите и дюнери!"

 

                                    Необходими продукти:


  • свински бут - 800 г (без кост)
  • ⏺бяло вино - 200 мл
  • кафява захар - 1. 5 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ⏺кимион
  • чесън на прах
  • сушен лук
  • барбекю сос - 1 к. ч.
  • сол
  • ⏺зехтин - 1 с.л.





                              Начин на приготвяне:

Измиваме месото, смесваме подправките и ги натриваме хубаво в него.

Взимаме плик за печене и поставяме месото в него, като го заливаме с бялото вино и зехтина.

Печем свинското в предварително загрята фурна до 150 градуса за 2-3 часа в тава, докато месото стане крехко.

Към края разкъсваме месото и прибавяме барбекю соса.

Връщаме във фурната и запичаме за около 10 минути, след което сервираме с гарнитура от ориз и зеленчуци по вкус.

Да Ви е сладко!






Няма коментари:

 Пилешка кавърма:                    Необходими продукти:       ⬤   Пилешко месо - 500 г        ⬤    Вода - 380 мл       ⬤   Доматен сок - ...