"Вкусна гозба, от която можете да си приготвите и дюнери!"
Необходими продукти:
- ⏺свински бут - 800 г (без кост)
- ⏺бяло вино - 200 мл
- ⏺кафява захар - 1. 5 с.л.
- ⏺черен пипер
- ⏺червен пипер
- ⏺кимион
- ⏺чесън на прах
- ⏺сушен лук
- ⏺барбекю сос - 1 к. ч.
- ⏺сол
- ⏺зехтин - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, смесваме подправките и ги натриваме хубаво в него.
Взимаме плик за печене и поставяме месото в него, като го заливаме с бялото вино и зехтина.
Печем свинското в предварително загрята фурна до 150 градуса за 2-3 часа в тава, докато месото стане крехко.
Към края разкъсваме месото и прибавяме барбекю соса.
Връщаме във фурната и запичаме за около 10 минути, след което сервираме с гарнитура от ориз и зеленчуци по вкус.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар