Дърпано свинско печено

 


        "Още едно интересно предложение за печено свинско, което щом накъсате можете да ползвате и за дюнери!"


       Приготвяне - 15 мин; Готвене - 140 мин; Всичко - 155 мин; Порции - 4 бр.


                            Необходими продукти:

  • свински бут - 800 г
  • ⏺барбекю сос - 1 к.ч.
  • бяло вино - 200 мл
  • ⏺кафява захар - 1 и 1/2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • ⏺чесън на прах
  • ⏺сушен лук
  • ⏺червен пипер
  • ⏺черен пипер
  • кимион
  • сол

    

                    Начин на приготвяне:


Месото се измива и се натрива хубаво с всички подправки.

Слага се в плик за печене и се залива със зехтина и бялото вино.

Свинското месото се пече във фурна, в тава за около 3 часа на 150 °C или докато стане крехко.

Малко преди да се извади се накъсва и се намазва с барбекю соса.

Печеното свинско се поднася с гарнитура по избор.

Да Ви е вкусно! :-)








Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...