"Още едно интересно предложение за печено свинско, което щом накъсате можете да ползвате и за дюнери!"
Приготвяне - 15 мин; Готвене - 140 мин; Всичко - 155 мин; Порции - 4 бр.
Необходими продукти:
- ⏺свински бут - 800 г
- ⏺барбекю сос - 1 к.ч.
- ⏺бяло вино - 200 мл
- ⏺кафява захар - 1 и 1/2 с.л.
- ⏺зехтин - 1 с.л.
- ⏺чесън на прах
- ⏺сушен лук
- ⏺червен пипер
- ⏺черен пипер
- ⏺кимион
- ⏺сол
Начин на приготвяне:
Месото се измива и се натрива хубаво с всички подправки.
Слага се в плик за печене и се залива със зехтина и бялото вино.
Свинското месото се пече във фурна, в тава за около 3 часа на 150 °C или докато стане крехко.
Малко преди да се извади се накъсва и се намазва с барбекю соса.
Печеното свинско се поднася с гарнитура по избор.
Да Ви е вкусно! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар