Телешко с картофи:
- ⬤ картофи - 5 бр., средно големи
- ⬤ доматена паста - 1 ч.ч.
- ⬤ червено вино - 1/2 ч.ч.
- ⬤ червен пипер
- ⬤ черен пипер
- ⬤ кервиз
- ⬤ девесил
- ⬤ кромид лук - 1 бр.
- ⬤ чесън на прах
- ⬤ олио
- ⬤ масло
Измиваме и сваряваме телешкото месо, в подходяща тенджера с капак на умерен огън (отнема час-два, месото се проверява периодично дали е омекнало).
Обелваме, измиваме и настъргваме на ренде лука.
В тенджера загряваме олио на умерен огън и запържваме лука. Добавяме свареното и нарязано месо с прецедения с цедка бульон, останал след варенето на месото.
Включваме и обелените, измити и нарязани на кубчета картофи, подправките и червеното вино. Ако е необходимо, добавяме още вода. Картофите и месото трябва да са покрити с течност.
След като картофите омекнат при варенето на телешкото месо, включваме и доматената паста.
Щом течността изври, телешкото с картофи е готово. Накрая слагаме маслото и разбъркваме добре.
Поднасяме ястието топла!
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар