Телешко с картофи:



Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
                                  
                      Необходими продукти:

⬤  телешко месо - 500 г
  • ⬤  картофи - 5 бр., средно големи
  • ⬤  доматена паста - 1 ч.ч.
  • ⬤  червено вино - 1/2 ч.ч.
  • ⬤  червен пипер
  • ⬤  черен пипер
  • ⬤  кервиз
  • девесил
  • ⬤ кромид лук - 1 бр.
  • ⬤ чесън на прах
  • ⬤ олио
  • ⬤ масло


                              Начин на приготвяне:

Измиваме и сваряваме телешкото месо, в подходяща тенджера с капак на умерен огън (отнема час-два, месото се проверява периодично дали е омекнало).

Обелваме, измиваме и настъргваме на ренде лука.

В тенджера загряваме олио на умерен огън и запържваме лука. Добавяме свареното и нарязано месо с прецедения с цедка бульон, останал след варенето на месото.

Включваме и обелените, измити и нарязани на кубчета картофи, подправките и червеното вино. Ако е необходимо, добавяме още вода. Картофите и месото трябва да са покрити с течност.

След като картофите омекнат при варенето на телешкото месо, включваме и доматената паста.

Щом течността изври, телешкото с картофи е готово. Накрая слагаме маслото и разбъркваме добре.

Поднасяме ястието топла! 

Да ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...