Скариди по гръцки на фурна:
- ⬤ доматена паста - 1 ч.ч.
- ⬤ бяло вино - 1/2 ч.ч.
- ⬤ черен пипер
- ⬤ риган
- ⬤ прясно сирене - 60 г
- ⬤ сол
- ⬤ кафява захар - 1/2 ч.л.
- ⬤ кромид лук - 1/2 бр.
- ⬤ чесън - една скилидка
- ⬤ магданоз
- ⬤ зехтин
- ⬤ лют червен пипер
- ⬤ лимон
Обелваме, измиваме и настъргваме на ренде лука. Скилидката чесън нарязваме на дребни парченца.
В загрят на среден огън със зехтин тиган, запържваме лука и чесъна.
Добавяме в тигана доматената паста, бялото вино, кафявата захар, ригана, магданоза, лютия червен пипер, черния пипер и малко сол.
Разбъркваме, докато се сгъсти сместа, след това я прехвърляме в огнеупорна купа, покрита с хартия за печене.
Върху сместа поставяме нарязаното на кубчета сирене, а най-отгоре поставяме скаридите.
Запичаме скаридите в предварително загрята на 180 °C фурна, за около 20 минути, при непрекъснато наблюдение!
Поднасяме скаридите по гръцки на фурна топли, с резен лимон и чаша хладно бяло вино! Отгоре поръсваме с магданоз.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар