Скариди по гръцки на фурна:


                                   
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
                                  
                        Необходими продукти:

⬤  скариди - 5 бр, големи, белени
  • ⬤  доматена паста - 1 ч.ч.
  • ⬤  бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • ⬤  черен пипер
  • ⬤  риган
  • ⬤  прясно сирене - 60 г
  • ⬤  сол
  • ⬤  кафява захар - 1/2 ч.л.
  • ⬤  кромид лук - 1/2 бр.
  • ⬤  чесън - една скилидка
  • ⬤  магданоз
  • ⬤  зехтин
  • ⬤  лют червен пипер
  • ⬤  лимон 

                               
                      Начин на приготвяне:

Обелваме, измиваме и настъргваме на ренде лука. Скилидката чесън нарязваме на дребни парченца.

В загрят на среден огън със зехтин тиган, запържваме лука и чесъна.

Добавяме в тигана доматената паста, бялото вино, кафявата захар, ригана, магданоза, лютия червен пипер, черния пипер и малко сол.

Разбъркваме, докато се сгъсти сместа, след това я прехвърляме в огнеупорна купа, покрита с хартия за печене.

Върху сместа поставяме нарязаното на кубчета сирене, а най-отгоре поставяме скаридите.

Запичаме скаридите в предварително загрята на 180 °C фурна, за около 20 минути, при непрекъснато наблюдение!

Поднасяме скаридите по гръцки на фурна топли, с резен лимон и чаша хладно бяло вино! Отгоре поръсваме с магданоз.

Да ви е сладко!








Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...