Пилешка пържола от бут с чесново пюре:



Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
                                  
                       Необходими продукти:

⬤ пилешки пържоли - 1 бр, пилешка от бут
⬤ соев сос - 2 с.л.
⬤ бял пипер
⬤ червен пипер
⬤ зехтин - 2 с.л.
⬤ сол

ЗА ПЮРЕТО

⬤ картофи - 2 бр, средни
⬤ краве масло - 1 с.л., краве
⬤ прясно мляко - 1/2 ч.ч.
⬤ чесън на прах
⬤ сол



                               Начин на приготвяне:

Премахваме с нож кожата на пържолата, измиваме я и я осоляваме.

Правим марината в купа от соевия сос, зехтина и подправките.

Овалваме пилешката пържола в маринатата, покриваме купата с капак и оставяме пържолата да се маринова на хладно, поне за 2 часа.

Печем маринованата пържола в мини фурничка на 190 °C за 30 минути, в огнеупорен съд, покрит с пергаментова хартия.

Паралелно обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на шайби.

Готвим ги на пара в мултикулър, програма steam.

Щом омекнат картофите ги намачкваме с подходяща посуда до пюре в купа, като добавяме и маслото, солта, чесъна на прах и топлото, прясно мляко.

Поднасяме пилешката пържола топла топла върху пюрето от картофи.

Заливаме отгоре пилешка пържола от бут с чесново пюре с останалия сос след печенето!

Да Ви е сладко!



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...