Салата със скариди и горчичен дресинг:


                        Необходими продукти:


Рукола - 100 г

Скариди - 8-9 броя, големи и белени

Лук - 1 стрък, пресен

Гауда - 1 лента

Крутони

Домати - 2-3 бр., чери

Чесън на прах


    ЗА ДРЕСИНГА:


 Лимон - 1/2 бр., сок

 Горчица - 1 ч.л.

 Мед - 1 ч.л.

 Зехтин

 Бял пипер

 Сол

 Соев сос - по желание



                                  Начин на приготвяне:

    Първо измиваме руколата и я подсушаваме с кухненска хартия. След което я поставяме в подходяща купа или чиния. Измиваме и нарязваме пресния лук на ситно, като го добавяме към руколата. Включваме и гаудата, като нарязваме и нея на малки парченца, а след нея и чери доматите. Разбъркваме добре съставките.

   Скаридите зпържваме в тиган със загрят зехтин, на умерен огън. Посипваме ги с малко чесън на прах. Готови са щом придобият оранжев цвят.

  Щом са готови скаридите ги поставяме, върху дугите продукти в чинията (купата).

  Правим дресинг, като смесваме лимоновия сок, горчицата, зехтина, меда, белия пипер и малко сол. Бъркаме до хомогенна смес и заливаме салатата с нея.

    Накрая включваме и крутоните!

    Да ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...