Торта с френски макарони:


Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
                                    
                        Необходими продукти:

ЗА БЛАТА

  • ⬤ мед - 150 г, течен
  • ⬤ брашно - 2 ч.ч., бяло
  • ⬤ нишесте - 2 с.л., ванилия
  • ⬤ кафява захар - 1 ч.ч.
  • ⬤ яйца - 3 бр.
  • ⬤ сол - щипка
  • ⬤ бакпулвер - 1 пакетче
  • ЗА КРЕМА
    • маскарпоне - 500 г
  •  сметана - 250 г
  • ⬤ пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ⬤ течен шоколад - 2 с.л., Нутела
  • ЗА УКРАСА 
  • ⬤ френски макарони
  • ⬤ шоко перли - 1 пакетче микс Dr. Oetker (Crispy)



                                Начин на приготвяне:

Първо, разбиваме яйцата заедно с меда и солта в подходяща купа. При непрекъснато бъркане добавяме и останалите продукти за блата.

Във форма за торта с диаметър 20 см, покрита с хартия за печене, прехвърляме и изпичаме полученото тесто за блата. Изпичаме тестото на един път и после го разрязваме на отделни блатове.

Печем до готовност в предварително загрята фурна до 180 °C при непрекъснато наблюдение. След като изстине добре, го разрязваме хоризонтално на три тънки блата (ползвам конец).

За крема разбиваме сметаната, маскарпонето, пудрата захар и течния шоколад до хомогенна смес.

Върху подходяща поставка за торта слагаме единия блат, мажем го по повърхността с крем маскарпоне, върху него поставяме втория блат, като и неговата повърхност мажем с крем. Накрая поставяме третия блат и измазваме цялата торта.

Поставяме за 1 нощ в хладилник.

На другия ден украсяваме тортата с френски макарони и шоколадови топчета.

Да Ви е сладко! :-)


    Донякъде по идея на "Cooks And Bakes"

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...