Торта с френски макарони:
- ⬤ мед - 150 г, течен
- ⬤ брашно - 2 ч.ч., бяло
- ⬤ нишесте - 2 с.л., ванилия
- ⬤ кафява захар - 1 ч.ч.
- ⬤ яйца - 3 бр.
- ⬤ сол - щипка
- ⬤ бакпулвер - 1 пакетче
- ЗА КРЕМА
- ⬤ маскарпоне - 500 г
- ⬤ сметана - 250 г
- ⬤ пудра захар - 1/2 ч.ч.
- ⬤ течен шоколад - 2 с.л., Нутела
- ЗА УКРАСА
- ⬤ френски макарони
- ⬤ шоко перли - 1 пакетче микс Dr. Oetker (Crispy)
Първо, разбиваме яйцата заедно с меда и солта в подходяща купа. При непрекъснато бъркане добавяме и останалите продукти за блата.
Във форма за торта с диаметър 20 см, покрита с хартия за печене, прехвърляме и изпичаме полученото тесто за блата. Изпичаме тестото на един път и после го разрязваме на отделни блатове.
Печем до готовност в предварително загрята фурна до 180 °C при непрекъснато наблюдение. След като изстине добре, го разрязваме хоризонтално на три тънки блата (ползвам конец).
За крема разбиваме сметаната, маскарпонето, пудрата захар и течния шоколад до хомогенна смес.
Върху подходяща поставка за торта слагаме единия блат, мажем го по повърхността с крем маскарпоне, върху него поставяме втория блат, като и неговата повърхност мажем с крем. Накрая поставяме третия блат и измазваме цялата торта.
Поставяме за 1 нощ в хладилник.
На другия ден украсяваме тортата с френски макарони и шоколадови топчета.
Да Ви е сладко! :-)
Донякъде по идея на "Cooks And Bakes"
Няма коментари:
Публикуване на коментар