Пилешки пържоли от бут в марината:
- ⬤ горчица - 1 ч.л.
- ⬤ соев сос - 3 с.л.
- ⬤ сос Уорчестър - 1 с.л.
- ⬤ мед - 1 с.л.
- ⬤ бял пипер
- ⬤ червен пипер
- ⬤ зехтин - 3 с.л.
- ⬤ ементал - на листа
Първо, приготвяме маринатата за пилешко, като смесваме горчицата, соевия сос, соса Уорчестър, белия пипер, червения пипер, меда и зехтина и разбъркваме до хомогенна смес.
След което измиваме, почистените предварително от кожата пържоли и ги поставяме в подходяща посуда с капак.
Със силиконова четка намазваме от двете страни пилешките пържоли и ги оставяме да се мариноват, покрити с капак поне за два часа на хладно.
Печем маринованите пъжоли в йенски съд с капак, (чието дъно сме покрили с хартия за печене) във фурната на 170 °C до златист загар. Всяка фурна пече различно и изисква различна продължителност на печене.
Поднасяме готовите пържоли топли с подходяща гарнитура!
По желание може към края на печенето да сложим върху всяка пържола от бут в марината лист ементал (кашкавал), а от останалия сос при печенето да направим Грейви сос.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар