Пилешки пържоли от бут в марината:



Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
                                   
                        Необходими продукти:

⬤  пилешки пържоли - 3 бр., бут
  •   горчица - 1 ч.л.
  •   соев сос - 3 с.л.
  •   сос Уорчестър - 1 с.л.
  • ⬤  мед - 1 с.л.
  •   бял пипер
  •   червен пипер
  •   зехтин - 3 с.л.
  •   ементал - на листа


                                Начин на приготвяне:

Първо, приготвяме маринатата за пилешко, като смесваме горчицата, соевия сос, соса Уорчестър, белия пипер, червения пипер, меда и зехтина и разбъркваме до хомогенна смес.

След което измиваме, почистените предварително от кожата пържоли и ги поставяме в подходяща посуда с капак.

Със силиконова четка намазваме от двете страни пилешките пържоли и ги оставяме да се мариноват, покрити с капак поне за два часа на хладно.

Печем маринованите пъжоли в йенски съд с капак, (чието дъно сме покрили с хартия за печене) във фурната на 170 °C до златист загар. Всяка фурна пече различно и изисква различна продължителност на печене.

Поднасяме готовите пържоли топли с подходяща гарнитура!

По желание може към края на печенето да сложим върху всяка пържола от бут в марината лист ементал (кашкавал), а от останалия сос при печенето да направим Грейви сос.

Да Ви е сладко! :-)



Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...