Телешки винен кебап:
- ⬤ кромид лук - 1 бр.
- ⬤ доматена паста - 80 мл
- ⬤ червен пипер
- ⬤ черен пипер
- ⬤ дафинов лист
- ⬤ бахар
- ⬤ сол
- ⬤ вино - 1 ч.ч., червено
- ⬤ брашно - 1 с.л., или царевично нишесте
- ⬤ зехтин
- ⬤ олио
- ⬤ масло
- ⬤ кимион - по желание
За този винен кебап месото се измива, премахват се ципите с нож и се нарязва на малки парчета. Маринова се със зехтин, червен пипер, черен пипер, бахар (счукан в хаванче) и сол. Така престоява поне един час на хладно.
Лукът се обелва, измива и настъргва на ренде. След което се запържва в олио. Добавя се и маринованото месо, като първо се запечатва в мазнината и после се разбърква.
Добавят се чашата вино, доматената паста, дафинов лист и вода ако е необходимо, колкото да покрие месото.
Така ври гозбата, до омекване на месото. Ако водата изври се добавя нова. Накрая се включват и разтворената в малко вода, лъжица брашно и малко масло.
Ястието се поднася топло, с гарнитура от ориз с масло!
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар