Телешки винен кебап: 



Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
       
                                    Необходими продукти:

⬤  телешко месо - 650 г
  •   кромид лук - 1 бр.
  •   доматена паста - 80 мл
  • ⬤  червен пипер
  •   черен пипер
  • ⬤  дафинов лист
  • бахар
  • сол
  • вино - 1 ч.ч., червено
  • брашно - 1 с.л., или царевично нишесте
  • зехтин
  • олио
  • масло
  • кимион - по желание


                                Начин на приготвяне:

За този винен кебап месото се измива, премахват се ципите с нож и се нарязва на малки парчета. Маринова се със зехтин, червен пипер, черен пипер, бахар (счукан в хаванче) и сол. Така престоява поне един час на хладно.

Лукът се обелва, измива и настъргва на ренде. След което се запържва в олио. Добавя се и маринованото месо, като първо се запечатва в мазнината и после се разбърква.

Добавят се чашата вино, доматената паста, дафинов лист и вода ако е необходимо, колкото да покрие месото.

Така ври гозбата, до омекване на месото. Ако водата изври се добавя нова. Накрая се включват и разтворената в малко вода, лъжица брашно и малко масло.

Ястието се поднася топло, с гарнитура от ориз с масло!

Да ви е сладко! :-)






Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...