Талиатели с босилек и Грана Падано:


Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
                                   Необходими продукти:

⬤  талиатели - 150 г
  • ⬤  кетчуп - 3 с.л.
  • ⬤  сос - 1 с.л., чили
  • ⬤  лук - 1 бр, кромид
  • ⬤  чесън - на прах
  • ⬤  кафява захар - 1 ч.л.
  • ⬤  черен пипер
  • ⬤  сол
  • ⬤  грана падано - 50 г
  • ⬤  зехтин - 1 с.л.
  • ⬤  босилек - пресен

                                 Начин на приготвяне:

Първо сваряваме талиателите в тенджера, където предварително сме кипнали осолена вода. Докато ври пастата, запържваме почистения, настърган лук в тиган, където преди това сме загряли зехтина.

Добавяме към лука, кетчупа, чили соса, чесъна на прах, захарта, черния пипер и малко сол.

Разбъркваме до хомогенна смес и оставяме на тих огън, докато се сготви лука и се посгъсти соса.

Щом са готови талиателите, го отцеждаме от водата в гевгир, след което го прехвърляме в чиния. Отгоре заливаме със соса за пастата и поръсваме с настъргано Грана Падано. Добавяме и босилек.

Поднасяме ястието талиатели с босилек и Грана Падано топло! 

Да Ви е сладко!  :-)





Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...