Талиатели с босилек и Грана Падано:
- ⬤ кетчуп - 3 с.л.
- ⬤ сос - 1 с.л., чили
- ⬤ лук - 1 бр, кромид
- ⬤ чесън - на прах
- ⬤ кафява захар - 1 ч.л.
- ⬤ черен пипер
- ⬤ сол
- ⬤ грана падано - 50 г
- ⬤ зехтин - 1 с.л.
- ⬤ босилек - пресен
Първо сваряваме талиателите в тенджера, където предварително сме кипнали осолена вода. Докато ври пастата, запържваме почистения, настърган лук в тиган, където преди това сме загряли зехтина.
Добавяме към лука, кетчупа, чили соса, чесъна на прах, захарта, черния пипер и малко сол.
Разбъркваме до хомогенна смес и оставяме на тих огън, докато се сготви лука и се посгъсти соса.
Щом са готови талиателите, го отцеждаме от водата в гевгир, след което го прехвърляме в чиния. Отгоре заливаме със соса за пастата и поръсваме с настъргано Грана Падано. Добавяме и босилек.
Поднасяме ястието талиатели с босилек и Грана Падано топло!
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар