Кето пица

 


           "Едно по-различно предложение, за една много вкусна пица!"


           Приготвяне - 45 мин; Готвене - 35 мин ; Общо - 80 мин; Порции - 2 бр.


                             Необходими продукти:


  • БЛАТ
  • ⏺бадеми - 80 грама (печени)
  • ⏺карфиол - 350 грама
  • ⏺яйца - 1 брой
  • ⏺бял пипер
  • ⏺чубрица
  • ⏺сол
  • ТОПИНГ
  • ⏺пюре от червен пипер - 1/3 ч.л. (люто)
  • ⏺моцарела - 125 грама
  • ⏺песто  - 1 с.л., "Дженовезе"
  • ⏺зехтин - 2 с.л.
  • ⏺чери домати - 5 броя
  • ⏺маслини
  • ⏺чесън - 1 скилидка
  • ⏺магданоз


                            Начин на приготвяне:

Карфиолът се бланшира за около 10 минути във вряща, подсолена вода. Отцежда се много добре и се смила в чопър.

Отново се отцежда от течността и се прехвърля в купа.

Бадемите се пасират и се добавят при карфиола заедно със солта, белия пипер и чубрицата. Прибавя се разбитото яйце и сместа се разбърква.

Прибира се в хладилник за 30-тина минути.

След това в тава с диаметър 24 см, чието дъно е покрито с хартия за печене, се поставя сместа и се оформя блат.

Във фурната загрята до 180 градуса, се изпича карфиоления блат за 25 минути. Изважда се и се гарнира.

Смесва се пестото с пюрето от чушки и зехтина. Блата се намазва и се поръсва с наситнен чесън, нарязани маслинки и чери домати.

Настъргва се  моцарелата и се поръсва с нея пицата.

Връща се във фурната за още няколко минути, за да се разтопи моцарелата. Накрая се поръсва с магданоз и се сервира топла.

Да Ви е сладко!






Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...