- ⏺батати - 2 бр.
- ⏺моркови - 2 бр.
- ⏺чушки - 2 бр. червени
- ⏺праз - 1/2 стрък
- ⏺червена леща - 40 г
- ⏺куркума - щипка
- ⏺черен пипер - щипка
- ⏺къри - щипка
- ⏺кимион - щипка
- ⏺канела - щипка
- ⏺индийско орехче - щипка
- ⏺зехтин - олио
- ⏺сол - на вкус
- ⏺вода - 1.5 ч.ч.
- ⏺лимони - 1 бр.
За да приготвим мароканската супа, първо обелваме бататите с картофобелачка, заради тънката им кора. Нарязваме ги на кубчета заедно с праз лука, морковите, червените чушки и накрая добавяме и измитата червена леща в тенджера.
Заливаме с вода, така че да покрие зеленчуците. Подправяме с мазнина и сол. Варим всичко до готовност на лещата. Ако е необходимо добавяме още вода при варенето.
Оставяме супата настрана да изстине за известно време и пасираме с пасатор.
Подправяме зеленчуковата супа с подправките и лимон. Добавих моцарела за финес, по мой вкус.
По желание може да се включат в рецептата и крутони.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар