Пица "Diabolo"


      

            "Доста пикантна и вкусна пица се оказа тази пица!"


            Приготвяне: 15 мин; Готвене - 20 мин; Общо: 35 мин; Порции - 3 бр.


                                Необходими продукти:

       

  • тесто за пица - 400 г готово или домашно
  • ⏺чоризо - 200 г
  • ⏺моцарела - 125 г
  • ⏺доматена паста - 5 с.л.
  • ⏺босилек
  • ⏺лют червен пипер
  • ⏺зехтин

                         



                            Начин на приготвяне:


За направата на тази пица, първо размразяваме тестото за пица (ако е било замразено, за 1 нощ в хладилник и после на стайна температура).

Следва да поставим тестото върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия.

Намазваме го отгоре с доматената паста и нареждаме нарязаното чоризо, а накрая покриваме чоризото с нарязаната на шайби моцарела.

Поръсваме пикантната пица с босилек, малко лют пипер и зехтин.

Печем в предварително загрята фурна до 170 °C, до готовност.

Нарязваме на парчета и поднасяме топла!

Да Ви е сладко!





Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...