Пиле фрикасе без запръжка

 


     "Ако обичате пиле фрикасе, не пропускайте да го сготвите и по тази рецепта!"

             

         Приготвяне: 30 мин; Готвене - 30 мин; Общо: 60 мин; Порции: 3 бр.

                    

                     Необходими продукти:


  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • ⏺лук - 1 бр. кромид
  • ⏺жълтъци - 1 бр.
  • ⏺прясно мляко - 300 мл
  • ⏺бяло вино - 50 мл
  • ⏺пилешки бульон - 100 мл, от варенето на месото
  • ⏺зеленчуков бульон - 1/2 кубче, Maggi
  • ⏺лук - 20 г сушен
  • ⏺бял пипер
  • ⏺целина - сушена
  • ⏺брашно - 50 г тип, Грахам
  • ⏺зехтин
  • ⏺масло - 30 г
  • ⏺сок от лимон - 1 ч.л.


                

                 Начин на приготвяне:


Първо измиваме и сваряваме пилешките бутчета в тенджера с вода, заедно с нарязаната на парчета глава кромид лук (като отпенваме периодично). След като се сварят ги накъсваме на малки парчета и изхвърляме кожите.

Включваме сушения лук в пилешкия бульон (в който сме сварили пилето), който предварително сме изляли в тенджера. Включваме и зехтина. Оставяме всичко, малко да поври (за да омекне лукът).

Добавяме виното и разтваряме в получената смес зеленчуковия бульон и брашното. Накрая включваме прясното мляко, слагаме и парчетата месо. Овкусяваме с бял пипер, целина и сока от лимон.

Разбиваме жълтъка, като към него добавяме по малко от бульона. После го добавяме към соса с пилето, при непрекъснато бъркане. Оставяме пилето фрикасе да поври 10 минути на тих огън, като разбъркваме периодично за да не загори.

Накрая добавяме маслото и разбъркваме. Зеленчуковият бульон е солен и не слагаме сол. Поднасяме готовото пилешко фрикасе топло (ако престои и се сгъсти, можем да разредим с малко от пилешкия бульон, който е останал, след като сме сварили пилето).

Да Ви е сладко!




Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...