Урамаки суши:



"Поднасяме Урамаки суши с пиле, със соев сос и уасаби. Да Ви е сладко!"


             Необходими продукти:

    • кори - 3 бр. за суши Нори
    • пилешко филе - 200 г
    • ориз - 260 г за суши
    • вода - 380 мл
    • крема сирене - 110 г Филаделфия
    • оризов оцет - 3 с.л.
    • кафява захар - 1 с.л.
    • краставица - половин
    • сусам
    • соев сос
    • уасаби
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
    • яйца - 1 бр.
    • галета
    • черен пипер
    • сол

        Начин на приготвяне:

Първо, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне).

Нарязваме осоленото пилешко филе надлъжно на парчета и ги панираме, като, първо, потапяме парчетата филе в разбитото яйце и после ги овалваме в галетата с добавения към нея черен пипер.

Пържим ги в загрят тиган с олио до златист загар.

Взимаме кора Нори и покриваме цялата ѝ повърхност с ориз (с мокри ръце), поръсваме със сусам. Обръщаме кората Нори, така че оризът да остане отдолу (всичко това правим върху рогозка за навиване на суши, покрита с найлон).

Върху страната към нас започваме да редим надлъжно ред панирани пилешки филета, ред крема сирене и ред краставица (нарязана на ивици).

С помощта на рогозката завиваме руло суши, като притискаме силно, докато навиваме.

Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода.

Поднасяме Урамаки суши с пиле, със соев сос и уасаби. Да Ви е сладко!





Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...