Урамаки суши:
- кори - 3 бр. за суши Нори
- пилешко филе - 200 г
- ориз - 260 г за суши
- вода - 380 мл
- крема сирене - 110 г Филаделфия
- оризов оцет - 3 с.л.
- кафява захар - 1 с.л.
- краставица - половин
- сусам
- соев сос
- уасаби
ЗА ПАНИРОВКАТА
- яйца - 1 бр.
- галета
- черен пипер
- сол
Първо, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне).
Нарязваме осоленото пилешко филе надлъжно на парчета и ги панираме, като, първо, потапяме парчетата филе в разбитото яйце и после ги овалваме в галетата с добавения към нея черен пипер.
Пържим ги в загрят тиган с олио до златист загар.
Взимаме кора Нори и покриваме цялата ѝ повърхност с ориз (с мокри ръце), поръсваме със сусам. Обръщаме кората Нори, така че оризът да остане отдолу (всичко това правим върху рогозка за навиване на суши, покрита с найлон).
Върху страната към нас започваме да редим надлъжно ред панирани пилешки филета, ред крема сирене и ред краставица (нарязана на ивици).
С помощта на рогозката завиваме руло суши, като притискаме силно, докато навиваме.
Режем рулото на шайби с остър нож. При всеки разрез мокрим ножа с вода.
Поднасяме Урамаки суши с пиле, със соев сос и уасаби. Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар