Обърнато суши с хайвер от сьомга
- нори - 2 броя кори за суши
- ориз - 175 г, за суши Крина
- вода - 250 мл
- сьомга - 50 г пишена
- краставици - няколко резена
- крема сирене - 70 г Филаделфия
- хайвер - от сьомга
- оризов оцет - 2 с.л.
- кафява захар - 1 с.л.
- сол - 1/2 ч.л.
- сусам
- соев сос
Измиваме ориза за суши под струя течаща, хладка вода за около 15 минути. Оставяме го да изсъхне за около час. После го варим в тенджера с капак.
Щом заври водата, намаляваме мощността на котлона до най-ниската степен и ври така, докато поеме водата. Отстраняваме ориза от котлона и го оставяме за 20 минути да се задуши.
Загряваме оризовия оцет със захарта и солта, и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.
Преместваме ориза в пластмасова купа и го заливаме с маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа.
Взимаме подложка от бамбук за редене на суши. Поставяме кора нори върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме я цялата с ориз и поръсваме със сусам.
Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, ред сьомга, ред краставица, ред крема сирене.
След което завиваме на стегнато руло. Режем с нож на малки рулца, които покриваме с хайвер от сьомга. След всеки разрез мокрим ножа с вода. Оризът също разстиламе с мокри ръце. Поднасяме със соев сос.
Добър апетит с обърнатото суши с хайвер от сьомга!
Няма коментари:
Публикуване на коментар