Камембер с маслинова паста:


                

                         Необходими продукти:  


      ● Камембер - 125 г 

         ● Маслинова паста - 1 ч.л.

         ● Чесън - една скилидка

         ● Черен пипер

         ● Мащерка

         ● Зехтин - 1 ч.л.

         ● Чили - за поръсване

          Мед - 1 ч.л.

         ● Тортила - 1 бр


                            Начин на приготвяне:


    Първо махаме опаковката от сиренето. Правим отгоре на сиренето, леки напречни и надлъжни разрези с нож (но не до дъното). 

  Смесваме зехтина, пресованата скилидка чесън, мащерката, черния пипер и маслиновата паста. Разбъркваме добре! С получената смес пълним разрезите на сиренето. Отгоре заливаме с меда, за да се карамелизира при печенето. 

   Завиваме камембера в алуминиево фолио и печем, завито на 200 градуса, във фурната на печката (може и в еър фрайър) за 10 минути. Развиваме фолиото и запичаме за още 3-5 минути. 

   Накрая поръсваме с чили. Поднасяме предястието топло с нарязана на парчета, запечена тортила и чаша студено, бяло вино (по желание). 

    Да Ви е сладко!






                

Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...