Камембер с маслинова паста:
Необходими продукти:
● Камембер - 125 г
● Маслинова паста - 1 ч.л.
● Чесън - една скилидка
● Черен пипер
● Мащерка
● Зехтин - 1 ч.л.
● Чили - за поръсване
● Мед - 1 ч.л.
● Тортила - 1 бр
Начин на приготвяне:
Първо махаме опаковката от сиренето. Правим отгоре на сиренето, леки напречни и надлъжни разрези с нож (но не до дъното).
Смесваме зехтина, пресованата скилидка чесън, мащерката, черния пипер и маслиновата паста. Разбъркваме добре! С получената смес пълним разрезите на сиренето. Отгоре заливаме с меда, за да се карамелизира при печенето.
Завиваме камембера в алуминиево фолио и печем, завито на 200 градуса, във фурната на печката (може и в еър фрайър) за 10 минути. Развиваме фолиото и запичаме за още 3-5 минути.
Накрая поръсваме с чили. Поднасяме предястието топло с нарязана на парчета, запечена тортила и чаша студено, бяло вино (по желание).
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар