Свинско бонфиле със сос в еър фрайър:


"Поднесете свинско бонфиле със сос в еър фрайър, нарязано на шайби, залейте със соса и изберете подходяща гарнитура от пържени картофи"


                       Необходими продукти:

    • свинско бон филе - 600 г
  • ЗА МАРИНАТАТА
    • бяло вино - 100 мл
    • соев сос - 1 с.л.
    • мед - 1 с.л.
    • дижонска горчица - 1 ч.л.
    • червен пипер
    • кимион
    • мащерка
    • къри
    • сол
    • зехтин
  • ЗА СОСА
    • марината - oстаналата след изпичането
    • масло - 30 г
    • брашно - 1 с.л.
    • бяло вино - около 50 мл (ако е необходима още течност)




                 Начин на приготвяне:

Измийте свинското бонфиле, след което смесете всички описани продукти за маринатата за свинско в купа и ги разбъркайте добре.

Поставете месото в купата с готовата марината и го оставете да престои така едно денонощие в хладилник, покрито с фолио.

Преди да изпечете свинското, го сложете в алуминиево фолио заедно с маринатата. Увийте цялото месо с фолиото и го сложете така в еър фрайъра.

(При мене бяха необходими около 45-50 минути на 200°C, за да се изпече добре месото и да не остане сурово). На двадесетата минута (или около средата на времето за печене) обърнете месото (всеки еър фрайър пече различно).

Наблюдавайте процеса на печене периодично (ако е необходимо, 3 минути преди да изтече цялото време за печене, запечете месото, без да е покрито отгоре с фолио до златист загар).

Извадете месото заедно с фолиото, отделете останалата марината. Завийте свинското печено отново във фолиото и го оставете така, докато направите соса.

Направете сос от останалата след печенето марината, маслото, брашното и виното.

Сложете необходимите продукти в касерола на умерено силен котлон и разбъркайте добре до получаването хомогенна смес.

Поднесете свинско бонфиле със сос в еър фрайър, нарязано на шайби, залейте със соса и изберете подходяща гарнитура (в случая пържени картофи).

Да Ви е сладко!







Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...