Пилешко филе с масло на тиган:


                "Хрупкави, сочни и с пикантен вкус!"


                       Необходими продукти:

    • пилешко филе - 400 г
  •           МАРИНАТА
    • яйца - 1 бр, L
    • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
    • брашно - 3 с.л.
    • горчица - 1 ч.л.
    • бял пипер
    • сол
    • чесън на прах
  •           ЗА ПАНИРОВКАТА
    • универсална панировка - 1 ч.ч.
    • сусам - 2 с.л.
    • сол
    • бял пипер
    • пармезан - 30 г, или кашкавал
    • масло - 4 с.л.
    • олио - 3 с.л.




                       Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото филе на 4 парчета. Измиваме го, осоляваме го и го подсушаваме.

В купа разбиваме яйцето с киселото мляко, горчицата, белия пипер и солта.

След което добавяме брашното при непрекъснато бъркане (не трябва да има бучки).

Добавяме пилешките парчета към получената марината и ги оставяме в нея за около 30 минути (до 2 часа в хладилник).

В плитка чиния смесваме универсалната панировката, със сусама, настъргания пармезан, белия пипер и солта. Разбъркваме добре!

С вилица взимаме парче от пилето, от маринатата и го овалваме обилно в панировката - и от двете страни равномерно. Така процедираме и с останалите парчета.

В тиган разтопяваме маслото в олиото и на умерено загрят котлон запържваме до златист загар всяко панирано парче пиле (при необходимост добавяме още мазнина).

Поднасяме пилешките филета с масло на тиган, топли и с гарнитура от ориз и чеснов сос.

Да Ви е сладко!




Няма коментари:

  Крехки задушени свински пържоли:                                            Приготвяне 10 мин. Готвене 100 мин. Общо 110 мин. Порции 1    ...