Пилешко филе с масло на тиган:
- пилешко филе - 400 г
- МАРИНАТА
- яйца - 1 бр, L
- кисело мляко - 1/3 ч.ч.
- брашно - 3 с.л.
- горчица - 1 ч.л.
- бял пипер
- сол
- чесън на прах
- ЗА ПАНИРОВКАТА
- универсална панировка - 1 ч.ч.
- сусам - 2 с.л.
- сол
- бял пипер
- пармезан - 30 г, или кашкавал
- масло - 4 с.л.
- олио - 3 с.л.
Нарязваме пилешкото филе на 4 парчета. Измиваме го, осоляваме го и го подсушаваме.
В купа разбиваме яйцето с киселото мляко, горчицата, белия пипер и солта.
След което добавяме брашното при непрекъснато бъркане (не трябва да има бучки).
Добавяме пилешките парчета към получената марината и ги оставяме в нея за около 30 минути (до 2 часа в хладилник).
В плитка чиния смесваме универсалната панировката, със сусама, настъргания пармезан, белия пипер и солта. Разбъркваме добре!
С вилица взимаме парче от пилето, от маринатата и го овалваме обилно в панировката - и от двете страни равномерно. Така процедираме и с останалите парчета.
В тиган разтопяваме маслото в олиото и на умерено загрят котлон запържваме до златист загар всяко панирано парче пиле (при необходимост добавяме още мазнина).
Поднасяме пилешките филета с масло на тиган, топли и с гарнитура от ориз и чеснов сос.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар