Мъфини с печена шунка и пармезан:





                                    Необходими продукти:

⬤ яйца - 2 бр.
 пармезан - 1/3 ч.ч.
 кашкавал - 50 г
 топено сирене - 20 г Kiri
 брашно - 50 г бяло
 кисело мляко - 4 с.л.
 сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
 шунка - 100 г, печена
 маслини - 10 бр.
 чубрица
 зехтин - 1 с.л.
 сол - 1/3 ч.л.
 сусам - за поръсване



                               Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с киселото мляко и содата бикарбонат.

След това добавяме настърганите пармезан, кашкавал и топеното сирене.

Включваме и нарязаните на ситно шунка и маслини. Също включваме зехтина, чубрицата и солта, като разбъркваме добре до хомогенна смес.

Изсипваме при непрекъснато бъркане и брашното.

Разпределяме получената смес в намазани предварително отвътре с олио форми за мъфини.

Пълним ги до 2/3 от обема им със сместа. Поръсваме със сусам.

Печем солените мъфини в предварително загрята до 170 °C фурна до готовност (около 20 минути).

Поднасяме мъфините с печена шунка и пармезан, топли с айрян.

Да Ви е сладко! :-)




 

Спаначени палачинки със сушен лук:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

                                  Необходими продукти:

⬤ спанак - 90 г, пресен
  •  яйца - 2 бр
  •  овесени ядки - 60 г
  •  брашно - 60 г, тип Грахам
  •  прясно мляко - 100 мл
  •  зехтин - 30 мл
  •  сушен лук - 1 с.л.
  •  бял пипер
  •  джоджен
  •  сол
  • ⬤ олио - за пържене




                              Начин на приготвяне: 

Първо измиваме и почистваме спанака от дръжките.

След това го накъсваме на малки парчета и го поставяме заедно с останалите съставки в блендера.

След като блендираме продуктите, пържим солените палачинки в тиган с малко олио на средно слаб огън.

Поднасяме палачинките топли с крема сирене или чеснов сос.

Спаначените палачинки със сушен лук са много вкусни.



СИРНИКИ С ПРОТЕИН И КОТИДЖ СИРЕНЕ:




                         Необходими продукти:


⬤ Сирене -85 г, Котидж

⬤ Яйце - 1 бр.

⬤ Овесени ядки - 20 г

⬤ Протеин - 32 г, суроватъчен, ванилия

⬤ Кокосово масло

⬤ Кленов сироп



                                  Начин на приготвяне:


Първо разбиваме яйцето с тел, в подходяща купа.

След което смиламе в чопър овесените ядки, до фино брашно.

Следва да добавим вече овесеното брашно, котидж сиренето и суроватъчния протеин към яйцето. 

Разбъркваме отново с телта, до хомогенна смес.

В тиган на умерен огън, пържим сирники в кокосово масло.

Готовите протеинови сирники, заливаме с кленов сироп.

Поднасяме топли.

Да Ви е сладко! :-)





 САЛАТА С КИНОА И МОЦАРЕЛЕНИ ПРЪЧИЦИ:




                            Необходими продукти:

 Киноа - 55 г

 Спанак - 50 г

⬤ Тиквичка - 1/2 бр., печена

⬤ Сироп - 1 с.л., Кленов

⬤ Горчица - 1 ч.л.

⬤ Черен пипер

⬤ Зехтин - 2 с.л.

⬤ Чесън на прах

⬤ Домат - 1 бр., розов

⬤ Оцет - или лимон

⬤ Сол

⬤ Моцарелени пръчици - 5 бр., печени, Сами-М

⬤ Люта чушка - 1 бр.



                       Начин на приготвяне:

    Първо измиваме и сваряваме киноата в съотношение 1:3, киноа към вода, в касерола на умерен огън. 

   Измиваме и накъсваме спанака на по-малки парчета и го поставяме в подходяща за салата чиния или купа.

    Измитият домат, нарязваме на дребно и заедно с изстиналата, сварена киноа и печената тиквичка, го добавяме към спанака.

   Правим дресинг от кленовия сироп, зехтина, горчицата, оцета, черния пипер, чесъна на прах и солта. С готовия дресинг заливаме салатата и разбъркваме добре с лъжица.

     Най-отгоре на салатата поставяме изпечените, моцарелени пръчици и една люта чушка.

        Да ви е сладко!

 


             

 




 
ТАКОС СЪС СКАРИДИ, СПАНАК И КОТИДЖ СИРЕНЕ:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1


                                    Необходими продукти:

Скариди - 7 бр, Кралски

Спанак - 80-100 г

Сирене - 2 с.л., Котидж

Лук - 1 глава, кромид малка

Чесън - 1 скилидка

Соев сос - 1 с.л.

Сок от лимон - 1 с.л.

Горчица - 1 ч.л.

Черен пипер - по желание

Сос Уорчестър - 1 с.л., по желание

Зехтин

⬤ Захар - 1 ч.л., кафява по желание



                              Начин на приготвяне:   


        Измиваме и почистваме скаридите, след което ги запържваме в тиган, със загрят на умерен огън зехтин, докато придобият оранжев цвят. След което ги отделяме в чиния отстрани.

    В същия тиган, на умерен огън, задушаваме почистените, измити и настъргани на ренде кромид лук и чесън за около минута-две (ако е необходимо, добавяме още малко зехтин в тигана).

    Включваме измития спанак, соевия сос, горчицата, соса Уорчестър и захарта. Щом изври течността, добавяме котидж сиренето и подправяме с черен пипер и лимон.

         Сол не слагаме, защото соевия сос е солен.

      Поставяме скаридите в получената смес и разбъркваме добре, с дървена шпатула.

     Накрая прехвърляме готовото ястие със скариди в тортила, запечена с помощта на алуминиево фолио, във формата на дъга.

       Поднасяме такоса със скариди топъл, по желание с охладена чаша бяло вино.

           Да ви е сладко! :-)









 

Протеинови палачинки с ванилия:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

                                    Необходими продукти:

  •  овесени ядки - 65 г
  •  кокосово брашно - 10 г
  •  суроватъчен протеин - 20 г, whay cоre, ванилия
  •  прясно мляко - 180 - 200 мл
  •  сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  •  яйца - 1 бр.
  •  кокосово масло
  •  сол - щипка



  •   
             Начин на приготвяне: 

     За тези вкусни протеинови палачинки, смиламе овесените ядки до фино брашно в чопър.

    Поставяме в купата на блендера яйцето, прясното мляко, брашната със содата, щипката сол и суроватъчния протеин. След което, блендираме с блендера всички продукти до хомогенна смес.

    В тиган на умерен огън в кокосово масло, пържим палачинки до златист загар от двете страни.

    Предложих протеиновите палачинки с ванилия топли с котидж сирене.

    Да ви е сладко! :-)

     




  •  

 

Протеинови палачинки с котидж сирене:



Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

                                     Необходими продукти:

⬤ яйца - 4 бр.
  •  котидж сирене - 1/2 ч.ч.
  •  протеин - суроватъчен, 20 г ванилия
  •  овесени ядки - 2 с.л.
  •  кокосово брашно - 2 с.л.
  •  сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  •  кокосово масло
  •  сол - 1 щ.

                                 Начин на приготвяне:

Протеинови палачинки с котидж сирене - идеалният старт на деня!

Измиваме и разбиваме яйцата с тел, в подходяща купа. Добавяме котидж сиренето със содата бикарбонат, суроватъчния протеин, кокосовото брашно, овесените ядки (предварително смлени в чопър, до фино брашно) и щипката сол. Разбъркваме продуктите до хомогенна смес.

В тиган на умерен огън, намазан с кокосово масло пържим палачинки, до златист загар от двете страни. Преди да сложим всяка протеинова палачинка в тигана с лъжица, го намазваме с кокосово масло, с помощта на силиконова четка.

Поднасяме палачинките топли, с топинг по желание.

Да ви е сладко!





 

Оризови спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

                                  Необходими продукти:

⬤ оризови спагети - 100 г
  • ⬤ кайма - 100 г, телешка
  • ⬤ соев сос - 1 с.л.
  • ⬤ сос уорчестър - 1 ч.л.
  •  оризов оцет - 1 с.л.
  •  кафява захар - 1 ч.л.
  •  черен пипер - по желание
  • ⬤ джинджифил - по желание
  • ⬤ чесън - 1 скилидка
  •  лук - 1/2 глава
  •  сусам - препечен
  •  олио
  •  магданоз - сушен


                               Начин на приготвяне:

Първо, размиваме каймата с магданоза, в малко вода.

Настъргваме обелените, измити лук и чесън на ренде.

След което ги запържваме в тиган със сгорещено на умерен огън олио, за 1-2 минути. Добавяме каймата, соса Уорчестър, соевия сос, черния пипер и джинджифила. Запържваме за около 20 минути, като периодично разбъркваме сместа с дървена шпатула.

Сол не слагаме, защото соевият сос е солен.

Сваряваме оризовите спагети според указанията на етикета. Щом са готови, ги отцеждаме от водата в гевгир. Прехвърляме ги в подходяща чиния и заливаме с оризовия оцет и захарта (предварително загряти в касерола на слаб огън до разтопяването на захарта). Разбъркваме внимателно.

Върху нудлите поставяме готовата кайма, а накрая поръсваме със сусама.

Поднасяме топли оризовите спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам.

 Да ви е сладко! :-)







Сьомга с грахово велуте:


 

Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4


                                    Необходими продукти:


 филе от сьомга - 500 г

 бяло вино - 100 мл

  •  бял пипер
  •  чесън - на прах
  •  розмарин
  • ⬤ мащерка
  •  лимон - Резени
  •  домати - Резени
  • ⬤ чесън - 2 бр. Скилидки
  • ⬤ зехтин - 10 мл

  • ЗА ГРАХОВОТО ВЕЛУТЕ

  •  грах - 500 г от пакет
  • ⬤ краве масло - 30 г
  •  прясно мляко - 100 мл
  •  сметана за готвене - 100 мл
  •  стар лук - 1 глава
  •  чесън - на прах
  •  зехтин
  •  бял пипер
  • ⬤ сол




                               Начин на приготвяне:

Накисваме филетата сьомга в марината от бяло вино, зехтин и сухите подправки за около час.

През това време приготвяме граховото велуте, като задушаваме в тенджера настърганата глава стар лук в зехтина.

После добавяме граха, като след като и той се задуши, слагаме маслото.

Щом се разтопи маслото, изливаме прясното мляко и сметаната.

След няколко минути сваляме тенджерата от котлона. Пасираме граха до еднородна смес и поръсваме със сол и бял пипер.

След което запичаме сьомгата във фолио, като поставяме върху всяко парче, резен лимон, резен домат и резен чесън.

Печем сьомгата във фурна на 180 °C за 20 минути.

Добавих към рибата на фурна и картофена салата.

Да Ви е сладко с тази сьомга с грахово велуте!




 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...