Сладко от смокини с кафява захар:



Готвене
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4


                                    Необходими продукти:


  •  смокини - 1 кг
  • кафява захар - 500 г
  • ⬤ бяла захар - 200 г
  • ⬤ индрише - 4 листа
  •  лимонтузу - 3 г


                                   Начин на приготвяне:

Измиват се смокините, нарязват се на кубчета и се оставят посипани със захарта в съд за една нощ в хладилник.

На другия ден смокините са пуснали вода.

Прехвърляме ги в тава и ги поставяме във фурната на 150 °C да заврат заедно с индришето.

Разбъркваме периодично до желаната гъстота.

Прехвърляме в предварително измити и подсушени буркани, като преди това поръсваме с лимонтузу и разбъркваме.

Затваряме капачките и ги обръщаме надолу любимото сладко от смокини, докато изстинат.

Така не е нужно допълнително варене на сладкото от смокини с кафява захар.

Да ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...