Кето спаначени кюфтенца със сирене:
- ⬤ спанак - 1 кг
- ⬤ яйца - 2 бр.
- ⬤ сирене - 200 г
- ⬤ печени бадеми - 50 г
- ⬤ джоджен
- ⬤ черен пипер
- ⬤ червен пипер
- ⬤ чесън на прах
- ⬤ галета - 40 г
- ⬤ зехтин - 50 мл или масло
- ⬤ чесън - на прах
- ⬤ сусам
- ⬤ сол
- ЗА СОСА
- ⬤ кисело мляко
- ⬤ зехтин
- ⬤ чесън - на прах
- ⬤ копър
- ⬤ сол
- Начин на приготвяне:
Задушаваме спанака и заедно със сиренето го смиламе в блендер на пюре, и го преместваме в стъклена купа.
Разбиваме яйцата и заедно с подправките, и зехтина ги добавяме в спаначената смес.
Бадемите смиламе в блендер до много ситно и заедно с галетата ги прибавяме, в купата при останалите съставки.
От така получената смес правим спаначени кюфтенца, които овалваме в брашно и галета и пържим в тиган.
Накрая поръсваме със сусам, зеленчуковите кюфтета.
За млечния сос разбиваме киселото мляко със зехтина, копъра, чесъна и сол на вкус до хомогенност (по желание може да добавим и майонеза).
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар