Кето спаначени кюфтенца със сирене:


Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4


                                   Необходими продукти:

  •  спанак - 1 кг
  •  яйца - 2 бр.
  •  сирене - 200 г
  •  печени бадеми - 50 г
  •  джоджен
  •  черен пипер
  •  червен пипер
  •  чесън на прах
  •  галета - 40 г
  •  зехтин - 50 мл или масло
  •  чесън - на прах
  •  сусам
  • ⬤ сол
  • ЗА СОСА
  •  кисело мляко
  •  зехтин 
  •  чесън - на прах
  •  копър
  •  сол



  •                                Начин на приготвяне:

  • Задушаваме спанака и заедно със сиренето го смиламе в блендер на пюре, и го преместваме в стъклена купа.

    Разбиваме яйцата и заедно с подправките, и зехтина ги добавяме в спаначената смес.

    Бадемите смиламе в блендер до много ситно и заедно с галетата ги прибавяме, в купата при останалите съставки.

    От така получената смес правим спаначени кюфтенца, които овалваме в брашно и галета и пържим в тиган.

    Накрая поръсваме със сусам, зеленчуковите кюфтета.

    За млечния сос разбиваме киселото мляко със зехтина, копъра, чесъна и сол на вкус до хомогенност (по желание може да добавим и майонеза).

    Да Ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...