Паеля с кралски скариди:



Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1


                                  Необходими продукти:

  •  скариди - 6 бр., кралски
  •  ориз - 50 г, за суши или 1/3 ч.ч.
  •  кромид лук - 1/2 глава
  •  чесън - 1 скилидка
  •  домат - 1 бр.
  • вино - 1 к.ч., бяло
  •  зеленчуков бульон
  •  зехтин
  •  куркума
  •  черен пипер
  •  червен пипер
  •  шафран - 1 нишка, по желание
  •  магданоз
  •  резени лимон




                                  Начин на приготвяне:

Първо измиваме, обелваме и почистваме скаридите. После ги запържваме леко в тиган със зехтин. След което ги отделяме в чиния.

В същия тиган запържваме почистения и настърган на ренде лук заедно с нарязаната на ситно скилидка чесън, за около минута.

След което добавяме настъргания на ренде домат, ориза, зеленчуковия бульон (в съотношение 1:3 с ориза или около 1 ч.ч. бульон), бялото вино и подправките.

Оставяме сочната паеля да ври на умерен котлон, докато оризът поеме течността и омекне.

Накрая добавяме скаридите и запичаме паелята в предварително загрята на 180 °C фурна за около 5-10 минути.

Поднасяме паелятя топла, поръсена с магданоз и с добавени резени лимон.

За разкош, може да предложим с нея чаша охладено бяло вино.

Да ви е сладко! :-)







Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...