Моето шоколадово суфле:
Приготвяне
30 мин.Готвене
10 мин.Общо
40 мин.Порции
4 Необходими продукти:
- ⬤ шоколад - 100 г натурален, Milka 70 % какао
- ⬤ краве масло - 100 г
- ⬤ яйца - 3 бр.
- ⬤ кафява захар - 150 г
- ⬤ брашно - 60 г
- ⬤ ванилия
- ⬤ какао - 25 г
- ⬤ ванилов сладолед, по желание
- ⬤ пудра захар
- Начин на приготвяне:
- Начупваме шоколада и го разтапяме на водна баня.
Разбиваме яйцата със захарта на пяна.
Прибавяме разтопения шоколад, брашното и какаото и разбъркваме добре.
Намазваме с масло 4 броя формички за печене и ги пълним до 2/3 от обема им с шоколадовата смес за суфле (по избор, средноголеми).
Загряваме фурната на 220 °C.
Печем суфлетата 10-12 мин.
Изваждаме лава кейковете, оставяме ги да изстинат.
Поднасяме поръсени с пудра захар, а в отделен съд до тях топка ванилов сладолед по желание.
Вътрешността на суфлето трябва да остане течна.
Неслучайно го наричат още лава кейк.
Да ви е вкусно! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар