Моето шоколадово суфле:



Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4


                                                Необходими продукти:

  •  шоколад - 100 г натурален, Milka 70 % какао
  •  краве масло - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 150 г
  • брашно - 60 г
  •  ванилия
  •  какао - 25 г
  •  ванилов сладолед, по желание
  •  пудра захар


  •                                             Начин на приготвяне:

  • Начупваме шоколада и го разтапяме на водна баня.
  • Разбиваме яйцата със захарта на пяна.

    Прибавяме разтопения шоколад, брашното и какаото и разбъркваме добре.

    Намазваме с масло 4 броя формички за печене и ги пълним до 2/3 от обема им с шоколадовата смес за суфле (по избор, средноголеми).

    Загряваме фурната на 220 °C.

    Печем суфлетата 10-12 мин.

    Изваждаме лава кейковете, оставяме ги да изстинат.

    Поднасяме поръсени с пудра захар, а в отделен съд до тях топка ванилов сладолед по желание.

    Вътрешността на суфлето трябва да остане течна.

    Неслучайно го наричат още лава кейк.

    Да ви е вкусно! :-)









Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...