Спаначени кюфтета на фурна:
- ⬤ спанак - 200 г пресен
- ⬤ праз - 1/2 стрък
- ⬤ чесън - 1 скилидка
- ⬤ картофи - 3 средно големи
- ⬤ крема сирене - 100 г
- ⬤ яйца - 2 бр.
- ⬤ галета
- ⬤ черен пипер
- ⬤ джоджен
- ⬤ сол
- ⬤ зехтин - олио
- Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме спанака и праза. После ги задушаваме в тенджера с малко вода за около 10 минути на среден огън.
След което ги отцеждаме в гевгир и пасираме заедно с подправките в чопър.
Картофите изпичаме цели във фурна. Обелваме ги след изпичането и ги пасираме.
Добавяме към пасираните картофи спаначената смес, двете яйца, крема сиренето и галета до получаване на гъсто тесто за оформяне на кюфтета. Слагаме и мазнината.
Правим зеленчукови кюфтета, които нареждаме в тава за печене върху пергаментова хартия и печем до готовност, в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Поднасяме с чеснов сос!
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар