Домашни оризови крекери:


Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
                                   
                       Необходими продукти:

  •  оризово брашно - 170 г
  •  жълтъци - 1 бр
  • ⬤ краве масло - 20 г
  •  зехтин - 1 с.л.
  •  крема сирене - 30 г
  •  вода - 1/2 ч.ч.
  •  риган - щипка
  •  сусам за поръсване
  • ⬤ сол - 1/3 ч.л.
  •  сода бикарбонат - 1/4 ч.л.


  •                                Начин на приготвяне:

  • Разбиваме жълтъка с водата и крема сиренето.

    Смесваме сухите съставки и ги добавяме към яйчената смес.

    След това включваме към тях зехтина и разтопеното масло.

    Омесваме меко тесто, което разточваме с дебелина 3 мм и нарязваме на крекери, които нареждаме в тава за печене върху пергаментова хартия.

    С вилица надупчваме тестото за да диша. Намазваме крекерите отгоре с белтък и поръсваме със сусам.

    Печем домашните оризови крекери, в предварително загрята до 180 °C фурна до готовност.

    Да Ви е сладко! :-)




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...