Домашни оризови крекери:
Приготвяне
30 мин.Готвене
30 мин.Общо
60 мин.Порции
4 Необходими продукти:
- ⬤ оризово брашно - 170 г
- ⬤ жълтъци - 1 бр
- ⬤ краве масло - 20 г
- ⬤ зехтин - 1 с.л.
- ⬤ крема сирене - 30 г
- ⬤ вода - 1/2 ч.ч.
- ⬤ риган - щипка
- ⬤ сусам за поръсване
- ⬤ сол - 1/3 ч.л.
- ⬤ сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
- Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъка с водата и крема сиренето.
Смесваме сухите съставки и ги добавяме към яйчената смес.
След това включваме към тях зехтина и разтопеното масло.
Омесваме меко тесто, което разточваме с дебелина 3 мм и нарязваме на крекери, които нареждаме в тава за печене върху пергаментова хартия.
С вилица надупчваме тестото за да диша. Намазваме крекерите отгоре с белтък и поръсваме със сусам.
Печем домашните оризови крекери, в предварително загрята до 180 °C фурна до готовност.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар