Кюфтета с карфиол и броколи:
Приготвяне
30 мин.Готвене
25 мин.Общо
55 мин.Порции
3 Необходими продукти:
- ⬤ броколи - 250 г
- ⬤ карфиол - 150 г
- ⬤ яйца - 2 бр.
- ⬤ кашкавал - 100 г
- ⬤ галета - 2/3 ч.ч.
- ⬤ черен пипер
- ⬤ сухо чили - 1/2 ч.л.
- ⬤ риган - щипка
- ⬤ сол
- ⬤ чесън - две скилидки
- ⬤ зехтин - 1 с.л.
- ЗА СОСА
- ⬤ кисело мляко - 250 г
- ⬤ чесън на прах
- ⬤ зехтин - 1 с.л.
- ⬤ копър
Начин на приготвяне:Измиваме и задушаваме зеленчуците на пара.
Карфиола го пасираме в чопър, а броколите ги нарязваме на ситно.
Разбиваме яйцата, добавяме настъргания кашкавал, нарязаните броколи, пасирания карфиол, подправките и зехтина.
Оформяме зеленчукови кюфтенца, които нареждаме в тава за печене върху пергаментова хартия.
Печем в предварително загрята до 170 градуса фурна за 25 минути.
Поднасяме с чеснов сос, приготвен от разбитото кисело мляко, подправките и зетхина. Да Ви е сладко.
Кюфтетата с карфиол и броколи са готови!
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар