Кюфтета с карфиол и броколи:


Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

                                    Необходими продукти:

  •  броколи - 250 г
  •  карфиол - 150 г
  •  яйца - 2 бр.
  •  кашкавал - 100 г
  •  галета - 2/3 ч.ч.
  •  черен пипер
  •  сухо чили - 1/2 ч.л.
  •  риган - щипка
  •  сол
  • ⬤ чесън - две скилидки
  •  зехтин - 1 с.л.
  • ЗА СОСА
  •  кисело мляко - 250 г
  • ⬤ чесън на прах
  •  зехтин - 1 с.л.
  •  копър

  •                                Начин на приготвяне:
  • Измиваме и задушаваме зеленчуците на пара.

    Карфиола го пасираме в чопър, а броколите ги нарязваме на ситно.

    Разбиваме яйцата, добавяме настъргания кашкавал, нарязаните броколи, пасирания карфиол, подправките и зехтина.

    Оформяме зеленчукови кюфтенца, които нареждаме в тава за печене върху пергаментова хартия.

    Печем в предварително загрята до 170 градуса фурна за 25 минути.

    Поднасяме с чеснов сос, приготвен от разбитото кисело мляко, подправките и зетхина. Да Ви е сладко.

    Кюфтетата с карфиол и броколи са готови!

  • Да ви е сладко! :-)







Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...