Паеля с пилешко и свинско:



Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

                                    Необходими продукти:

  •  свинско месо - 800 г, на парчета
  •  пилешко месо - 200 г, филе
  •  ориз - 200 г, за суши
  •  зеленчуков бульон - 400 мл
  •  лук - 4 бр. глави
  •  чесън - 5 бр. скилидки
  •  лют пипер - едро смлян
  • ⬤ зехтин - 1/3 ч.ч.
  •  червени чушки - 2 бр. печени и обелени
  •  доматено пюре - 100 мл
  • ⬤ пушен червен пипер - 1 ч.л.
  •  бял пипер
  •  куркума
  •  бяло вино - 100 мл
  •  шафран - 1-2 нишки по желание
  •  сок от лимон

  •                                Начин на приготвяне:

  • Нарязваме свинското и пилешкото месо на малки парченца.

    Поставяме ги в купа, като ги заливаме със 100 милилитра бяло вино и ги поръсваме със сол и бял пипер. Разбъркваме и ги оставяме така за около час.

    Смиламе главите лук, скилидките чесън и червените чушки в чопър.

    Ориза приготвяме, като кипваме бульона с ориза в тенджера и после намаляваме котлона до най-ниската степен, докато попие оризът бульона. Оставяме настрана.

    След което взимаме тиган, включваме котлона на умерен огън и изсипваме в тигана зехтина.

    Когато се сгорещи, добавяме пасираните зеленчуци, месото и подправките. Задушаваме до готовност на месото, като на 20 минута добавяме доматеното пюре.

    Накрая включваме и ориза, като го смесваме с останалите съставки в тигана.

    Разбъркваме ориза с месото за около 5 - 10 минути.

    Оставяме да поизстине паелята настрани.

    Поднасяме топла паелята с пилешко и свинско с лимонов сок.

    Да Ви е сладко!

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...