Шакшука с котидж сирене:
- ⬤ яйца - 2 бр.
- ⬤ чушки - 2 бр, зелени
- ⬤ лук - 1 бр, кромид
- ⬤ домати - 2 бр.
- ⬤ чесън - 1 скилидка
- ⬤ кориандър
- ⬤ кимион
- ⬤ котидж сирене - 2 с.л.
- ⬤ зехтин
- ⬤ сол
- ⬤ захар - 1 ч.л., кафява по желание
- ⬤ магданоз
- ⬤ лют червен пипер
Начин на приготвяне:Първо, почистваме от люспите чесъна и лука. Измиваме ги и настъргваме лука на ренде, а чесъна нарязваме на ситно с остър нож.
Измиваме и настъргваме доматите на ренде.
Чушките също измиваме, почистваме от семките и нарязваме на малки парчета (аз лично ги опекох, обелих и нарязах).
В тиган със загрят на умерен огън зехтин, първо, запържваме за 1-2 минути лука и чесъна. После добавяме и запържваме за 4-5 минути чушките.
Следва да включим доматите и да добавим кимиона, и кориандъра.
Ястието къкри така на котлона, докато изври течността при периодично разбъркване.
Щом се сгъсти, добавяме котидж сирене, после правим две кладенчета с лъжица и поставяме в тях яйцата. Щом стегне и побелее, белтъкът, ястието е готово. Яйцата отвътре трябва да са рохки.
Поръсваме шакшуката отгоре с магданоз и лют червен пипер. Поднасяме топла.
Да ви е сладко с моята шакшука с котидж сирене!
Няма коментари:
Публикуване на коментар