Шакшука с котидж сирене:


Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1

                                   Необходими продукти:

  •  яйца - 2 бр.
  •  чушки - 2 бр, зелени
  •  лук - 1 бр, кромид
  •  домати - 2 бр.
  •  чесън - 1 скилидка
  •  кориандър
  •  кимион
  •  котидж сирене - 2 с.л.
  •  зехтин
  •  сол
  •  захар - 1 ч.л., кафява по желание
  •  магданоз
  •  лют червен пипер

  •                                Начин на приготвяне:
  • Първо, почистваме от люспите чесъна и лука. Измиваме ги и настъргваме лука на ренде, а чесъна нарязваме на ситно с остър нож.

    Измиваме и настъргваме доматите на ренде.

    Чушките също измиваме, почистваме от семките и нарязваме на малки парчета (аз лично ги опекох, обелих и нарязах).

    В тиган със загрят на умерен огън зехтин, първо, запържваме за 1-2 минути лука и чесъна. После добавяме и запържваме за 4-5 минути чушките.

    Следва да включим доматите и да добавим кимиона, и кориандъра.

    Ястието къкри така на котлона, докато изври течността при периодично разбъркване.

    Щом се сгъсти, добавяме котидж сирене, после правим две кладенчета с лъжица и поставяме в тях яйцата. Щом стегне и побелее, белтъкът, ястието е готово. Яйцата отвътре трябва да са рохки.

    Поръсваме шакшуката отгоре с магданоз и лют червен пипер. Поднасяме топла.

    Да ви е сладко с моята шакшука с котидж сирене!




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...