Свинско шпиковано с гъбен сос:


Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

 

                                   Необходими продукти:


  •  свинско бонфиле - 600 г
  •  бяло вино - 100 мл
  •  черен пипер
  •  червен пипер
  •  бахар
  •  зехтин
  •  сол
  • ЗА ГЪБЕНИЯ СОС
  •  гъби - 100 г, мариновани
  •  горчица - 1 с.л. Дижонска
  • ⬤ чесън на прах
  •  прясно мляко - 120 мл
  •  масло - 25 г
  •  бульон - 100 мл от маринатата за месото
  • ⬤ брашно - 1 с.л.


  •                                Начин на приготвяне:
  • Накисваме осоленото, шпиковано месо в марината от бяло вино, зехтин, черен пипер, червен пипер и бахар.

    Оставяме да престои за една нощ в хладилник.

    Печем месото в плик заедно с маринатата в предварително загрята до 170 °C фурна за около час.

    За гъбения сос загряваме прясното мляко с гъбите в тиган на слаб котлон.

    След като изпечем месото, взимаме около 100 мл от останалата след печенето марината и разтваряме в нея брашното и горчицата.

    Добавяме сместа към прясното мляко и гъбите. Бъркаме около 5-10 минути, след което добавяме маслото и сухия чесън.

    Пасираме гъбения сос и заливаме печеното свинско с него.

    Да ви е сладко с това, свинско шпиковано с гъбен сос!




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...