Свинско шпиковано с гъбен сос:
Необходими продукти:
- ⬤ свинско бонфиле - 600 г
- ⬤ бяло вино - 100 мл
- ⬤ черен пипер
- ⬤ червен пипер
- ⬤ бахар
- ⬤ зехтин
- ⬤ сол
- ЗА ГЪБЕНИЯ СОС
- ⬤ гъби - 100 г, мариновани
- ⬤ горчица - 1 с.л. Дижонска
- ⬤ чесън на прах
- ⬤ прясно мляко - 120 мл
- ⬤ масло - 25 г
- ⬤ бульон - 100 мл от маринатата за месото
- ⬤ брашно - 1 с.л.
- Начин на приготвяне:
Накисваме осоленото, шпиковано месо в марината от бяло вино, зехтин, черен пипер, червен пипер и бахар.
Оставяме да престои за една нощ в хладилник.
Печем месото в плик заедно с маринатата в предварително загрята до 170 °C фурна за около час.
За гъбения сос загряваме прясното мляко с гъбите в тиган на слаб котлон.
След като изпечем месото, взимаме около 100 мл от останалата след печенето марината и разтваряме в нея брашното и горчицата.
Добавяме сместа към прясното мляко и гъбите. Бъркаме около 5-10 минути, след което добавяме маслото и сухия чесън.
Пасираме гъбения сос и заливаме печеното свинско с него.
Да ви е сладко с това, свинско шпиковано с гъбен сос!
Няма коментари:
Публикуване на коментар