Суши салата в кошничка от тортила:


Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1

                                    Необходими продукти:

  •  кори нори - 1/2 за суши
  • ⬤ ориз за суши - 50 г
  •  вода - 90 мл
  •  крема сирене - 40 г Филаделфия
  •  сьомга - 40 г пушена на парченца
  • ⬤ оризов оцет - 1 с.л.
  •  кафява захар - 1 с.л.
  • ⬤ айсберг - 1/2
  •  чери домати - 50 г
  •  няколко маслини
  •  сусам - 20 г
  •  тортила - 1 бр. пълнозърнеста
  • ЗА ДРЕСИНГА
  •  зехтин - 20 мл
  •  соев сос
  •  сок от лимон
  •  кафява захар - 1/2 ч.л.



  •                                Начин на приготвяне:

  • Изпичаме тортилата във фурната във вид на кошничка (ползвах купичките за карамел).

    Измиваме и накъсваме айсберга на малки парченца. Измиваме и разрязваме на две и чери доматите. За приготвянето на сушито измиваме ориза под хладка вода и варим в тенджера с капак, като щом се появят мехурчета, нагласяме котлона на най-ниската степен и така, докато попие водата.

    Отстраняваме от котлона и оставяме за четвърт час да се задуши. После заливаме с маринатата от оризов оцет и кафява захар (предварително сме загряли в съд до разтварянето на захарта).

    Взимаме кората Нори и я покриваме с ориз, който разстиламе с мокри ръце върху подложка за навиване на суши покрита с найлон.

    Поръсваме със сусам и обръщаме. Върху страната към нас редим ред айсберг,

    сьомга и крема сирене. Навиваме на стегнато суши руло. Разрязваме рулото на шайби с остър нож, който мокрим при всеки разрез.

    Взимаме тортила кошничката и я пълним с айсберга, чери доматите, маслините и сушито.

    Поръсваме със сусам и заливаме с дресинга от сок от лимон, зехтин, соев сос и кафява захар.

    Да Ви е сладко с тази суши салата в кошничка от тортила!




Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...