Суши салата в кошничка от тортила:
- ⬤ кори нори - 1/2 за суши
- ⬤ ориз за суши - 50 г
- ⬤ вода - 90 мл
- ⬤ крема сирене - 40 г Филаделфия
- ⬤ сьомга - 40 г пушена на парченца
- ⬤ оризов оцет - 1 с.л.
- ⬤ кафява захар - 1 с.л.
- ⬤ айсберг - 1/2
- ⬤ чери домати - 50 г
- ⬤ няколко маслини
- ⬤ сусам - 20 г
- ⬤ тортила - 1 бр. пълнозърнеста
- ЗА ДРЕСИНГА
- ⬤ зехтин - 20 мл
- ⬤ соев сос
- ⬤ сок от лимон
- ⬤ кафява захар - 1/2 ч.л.
- Начин на приготвяне:
Изпичаме тортилата във фурната във вид на кошничка (ползвах купичките за карамел).
Измиваме и накъсваме айсберга на малки парченца. Измиваме и разрязваме на две и чери доматите. За приготвянето на сушито измиваме ориза под хладка вода и варим в тенджера с капак, като щом се появят мехурчета, нагласяме котлона на най-ниската степен и така, докато попие водата.
Отстраняваме от котлона и оставяме за четвърт час да се задуши. После заливаме с маринатата от оризов оцет и кафява захар (предварително сме загряли в съд до разтварянето на захарта).
Взимаме кората Нори и я покриваме с ориз, който разстиламе с мокри ръце върху подложка за навиване на суши покрита с найлон.
Поръсваме със сусам и обръщаме. Върху страната към нас редим ред айсберг,
сьомга и крема сирене. Навиваме на стегнато суши руло. Разрязваме рулото на шайби с остър нож, който мокрим при всеки разрез.
Взимаме тортила кошничката и я пълним с айсберга, чери доматите, маслините и сушито.
Поръсваме със сусам и заливаме с дресинга от сок от лимон, зехтин, соев сос и кафява захар.
Да Ви е сладко с тази суши салата в кошничка от тортила!
Няма коментари:
Публикуване на коментар