Бухнали еклери във форми за мъфини:


Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

                                                Необходими продукти:

  •  брашно - 180 г
  •  краве масло - 100 г
  • ⬤ яйца - 3 бр.
  •  кафява захар - 3 с.л.
  • ⬤ сол - щипка
  •  пудра захар
  •  вода - 250 мл
  • ЗА КРЕМА
  •  нишесте - 1/2 пакет, ванилия
  •  кафява захар - 4 с.л.
  •  прясно мляко - 300 мл
  •  
  •                                           Начин на приготвяне:

  • Първи опит за пухкави еклери и беше доста вълнуващо.

    Слагат се в тенджера водата, маслото и 3-те с.л. захар, като се оставят върху котлона в тенджера да заврат.

    Разбърква се, степента на котлона се намалява и се добавя чрез непрекъснато бъркане брашното.

    Бърка се, докато започне да се отлепя тестото от стените на тенджерата.

    Прехвърля се тестото в купа и се добавят яйцата при хубаво разбъркване до абсорбирането им в тестото.

    Нишестето се разтваря в 50 мл вода.

    Млякото се слага в съд на котлона, добавя се захарта и при непрекъснато бъркане се добавя нишестето. Бърка се до получаване на крем.

    Във форми от мъфини слагаме по 1 с.л. тесто (според формата), като предварително сме намазали формите с олио.

    Еклерите се пекат в предварително загрята фурна до 170 °C.

    След като се изпекат, се оставят да изстинат във фурната на отворена врата, за да не спаднат; готовият крем за еклери също.

    Когато поизстинат, еклерите се пълнят с крема (ползвах шприц).

    Накрая ги поръсваме с пудра захар.

    Много са вкусни и леки за хапване. 

  • Да ви е сладко! :-)





Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...