Бухнали еклери във форми за мъфини:
- ⬤ брашно - 180 г
- ⬤ краве масло - 100 г
- ⬤ яйца - 3 бр.
- ⬤ кафява захар - 3 с.л.
- ⬤ сол - щипка
- ⬤ пудра захар
- ⬤ вода - 250 мл
- ЗА КРЕМА
- ⬤ нишесте - 1/2 пакет, ванилия
- ⬤ кафява захар - 4 с.л.
- ⬤ прясно мляко - 300 мл
- Начин на приготвяне:
Първи опит за пухкави еклери и беше доста вълнуващо.
Слагат се в тенджера водата, маслото и 3-те с.л. захар, като се оставят върху котлона в тенджера да заврат.
Разбърква се, степента на котлона се намалява и се добавя чрез непрекъснато бъркане брашното.
Бърка се, докато започне да се отлепя тестото от стените на тенджерата.
Прехвърля се тестото в купа и се добавят яйцата при хубаво разбъркване до абсорбирането им в тестото.
Нишестето се разтваря в 50 мл вода.
Млякото се слага в съд на котлона, добавя се захарта и при непрекъснато бъркане се добавя нишестето. Бърка се до получаване на крем.
Във форми от мъфини слагаме по 1 с.л. тесто (според формата), като предварително сме намазали формите с олио.
Еклерите се пекат в предварително загрята фурна до 170 °C.
След като се изпекат, се оставят да изстинат във фурната на отворена врата, за да не спаднат; готовият крем за еклери също.
Когато поизстинат, еклерите се пълнят с крема (ползвах шприц).
Накрая ги поръсваме с пудра захар.
Много са вкусни и леки за хапване.
Да ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар