Кюфтенца с карфиол и картофи:


Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4


                      Необходими продукти:

  •  карфиол - 400 г
  •  сладки картофи - 200 г
  •  лук - 1 глава, кормид
  •  моцарела - 80 г
  •  галета - 40 г
  •  чесън - скилидка
  •  черен пипер
  •  магданоз
  •  брашно/галета за овалване
  •  сол
  • ЗА СОСА
  •  кисело мляко
  • ⬤ зехтин
  •  скилидка чесън
  • ⬤ копър




                                  Начин на приготвяне:

Задушаваме предварително почистените и нарязани карфиол, и батати на пара до готовност.

Смиламе готовите зеленчуци, кромид лука и скилидката чесън в чопър.

Към получената смес добавяме моцарелата (настъргана), черния пипер, магданоза, галетата и солта.

След което оформяме картофените кюфтета, които овалваме в смес от галета и брашно.

Пържим в тиган с нагорещено олио. След като изпържим кюфтетата, ги поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

За соса за тези апетитни картофени кюфтета, разбиваме киселото мляко и добавяме пресования чесън, зехтина и копъра (ползвах сух копър).

Поднасяме готовите кюфтенца с карфиол и картофи, с чесновия сос.

Да Ви е сладко! :-)



 

Няма коментари:

 САЛАТА СЪС СКАРИДИ, АЙСБЕРГ И АВОКАДО: Приготвяне 10 мин. Готвене 30 мин. Общо 40 мин. Порции 1                                            ...