Кюфтенца с карфиол и картофи:
- ⬤ карфиол - 400 г
- ⬤ сладки картофи - 200 г
- ⬤ лук - 1 глава, кормид
- ⬤ моцарела - 80 г
- ⬤ галета - 40 г
- ⬤ чесън - скилидка
- ⬤ черен пипер
- ⬤ магданоз
- ⬤ брашно/галета за овалване
- ⬤ сол
- ЗА СОСА
- ⬤ кисело мляко
- ⬤ зехтин
- ⬤ скилидка чесън
- ⬤ копър
Задушаваме предварително почистените и нарязани карфиол, и батати на пара до готовност.
Смиламе готовите зеленчуци, кромид лука и скилидката чесън в чопър.
Към получената смес добавяме моцарелата (настъргана), черния пипер, магданоза, галетата и солта.
След което оформяме картофените кюфтета, които овалваме в смес от галета и брашно.
Пържим в тиган с нагорещено олио. След като изпържим кюфтетата, ги поставяме върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
За соса за тези апетитни картофени кюфтета, разбиваме киселото мляко и добавяме пресования чесън, зехтина и копъра (ползвах сух копър).
Поднасяме готовите кюфтенца с карфиол и картофи, с чесновия сос.
Да Ви е сладко! :-)
Няма коментари:
Публикуване на коментар